Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 21 Aug, 2025 11:55
Militaarteemad minevikust kaasaega
https://www.militaar.net/phpBB2/
Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:41Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:21 Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.![]()
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
Mida on peekonil tegemist "ajaloolise mäluga", ah? Kelbast oskad sa edukalt ajada.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 12:34Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 12:34Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
Tavaline, millega eksitakse(ise näiteks, aga olen veel kuulnud), et pannakse mant korraga anumasse või siis munavalget jääb liiga palju külge. kui kollased heast puhtaks saab ja õli sisse niristada siis läheb ikka nii paksuks, et võtab miksri tooni muutma ja kui topsik ümber keerata siis mingit liikumist ei tähelda. A päris palju õli tuleb valada, enne kui see juhtub. Vbl. sellest ka.Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:41
AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:21
Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr.
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.
Ja kui kardad salmonellat võib alati kasutada vutimune.
Lisaks veel siis Itaalia peekon pancetta, mida samuti tehakse kõhutükistdavidsoniharald kirjutas: ↑21 Aug, 2025 13:04On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.
Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
See "Summer" oli maitselt väga sarnane praeguse "Hellmansiga".
Kitchen Original koostisrapsiõli (76%), vesi, äädikas, suhkur, munakollane (3%), SINEP (vesi, sinepiseemned, äädikas, sool, lõhna- ja maitseained, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, antioksüdant: kaltsiumdinaatrium-EDTA, toiduvärv: karoteenid.
rapsiõli (73%), vesi, piirituseäädikas, suhkur, munakollane (3%), sinep (vesi, sinepiseemned, piirituseäädikas, sool, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, paksendajad (guarkummi, ksantaankummi), värvaine – karoteenid, antioksüdant – kaltsiumdinaatrium EDTA.
Coopis on vahel saada Maks&Mooritsa kõhuliha. Ca 2,5 kg. pakk, seal kuskil 2,5 X 45 X 5 sm. kamakas. Hind 2.95. Olen ikka ostnud, kui peale trehvan. Nöpsid saab koer, ülejäänust annab igasuguseid põnevaid asju teha. Ja kui põnevusi hetkel ei taha,siis olen Selverist ostnud juurde suure pätsi Rakvere kaelakarbonaadi, läbi hakklihamasina ja õhukeste lapikute pätsidena sügavkülma. Siis on aimu, mis mu hakklihas on ja saab kiirelt kasutada.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.