"Klondaiki" kõrtsis või?
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Olen peekonit ostnud ka turult selliste suuremate tükkidena ja seal tisse ja asju küll täheldada pole 

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:41Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:21 Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.![]()
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Ja kui kardad salmonellat võib alati kasutada vutimune.
Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Mida on peekonil tegemist "ajaloolise mäluga", ah? Kelbast oskad sa edukalt ajada.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 12:34Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
-
- Liige
- Kontakt:
On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 12:34Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Tavaline, millega eksitakse(ise näiteks, aga olen veel kuulnud), et pannakse mant korraga anumasse või siis munavalget jääb liiga palju külge. kui kollased heast puhtaks saab ja õli sisse niristada siis läheb ikka nii paksuks, et võtab miksri tooni muutma ja kui topsik ümber keerata siis mingit liikumist ei tähelda. A päris palju õli tuleb valada, enne kui see juhtub. Vbl. sellest ka.Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:41
AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:21
Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr.
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.
Ja kui kardad salmonellat võib alati kasutada vutimune.
Õli tuleb jah väga vaikselt sisse nõristada. Ma olen siiani käsitsi teinud. Teinekord proovin mikseriga
Lisaks veel siis Itaalia peekon pancetta, mida samuti tehakse kõhutükistdavidsoniharald kirjutas: ↑21 Aug, 2025 13:04On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.
Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
See "Summer" oli maitselt väga sarnane praeguse "Hellmansiga".
Coop võrgus on müügil näiteks Leedu firma "Kitchen Masters" (UAB Kedainiu konservu fabrikas) majo "Kitchen Original", mis on maitselt omakorda väga sarnane Hellmansiga kuid umbestäpselt poole odavam.
. Hellmans Original koostis
Kitchen Original koostisrapsiõli (76%), vesi, äädikas, suhkur, munakollane (3%), SINEP (vesi, sinepiseemned, äädikas, sool, lõhna- ja maitseained, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, antioksüdant: kaltsiumdinaatrium-EDTA, toiduvärv: karoteenid.
rapsiõli (73%), vesi, piirituseäädikas, suhkur, munakollane (3%), sinep (vesi, sinepiseemned, piirituseäädikas, sool, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, paksendajad (guarkummi, ksantaankummi), värvaine – karoteenid, antioksüdant – kaltsiumdinaatrium EDTA.

Nõuka ajal valmistati majoneesi üldjuhul päevalilleõlist, mis annab majoneesile teistsuguse maitse kui igasugused rapsi- , oliivi- jms õlid, mis tulid koos majoneesidega meie poodidesse hiljem. Nüüd on osad tootjad (ja paljud nt Ukrainast sisse toodavad) hakanud valmistama ka majoneese uuesti päevalilleõlist.
Ega nõukogude liidus muud õli, kui päevalilleõli ehk posla-masla, eriti ei olnudki.
-
- Liige
- Kontakt:
Coop võrgus on müügil näiteks Leedu firma "Kitchen Masters" (UAB Kedainiu konservu fabrikas) majo "Kitchen Original", mis on maitselt omakorda väga sarnane Hellmansiga kuid umbestäpselt poole odavam.
Sõitsin Coopist läbi Teie jutu peale ja kg hind 6,31.. Jäi hetkel ostmata ja proovin Lidl 62% majoneesi ära kg hind 3,62..
Kasutan majoneesi vast kord aastas ja liha marineerimisel. Muus osas majoneesi meie pere ei tarbi..
Sõitsin Coopist läbi Teie jutu peale ja kg hind 6,31.. Jäi hetkel ostmata ja proovin Lidl 62% majoneesi ära kg hind 3,62..

Kasutan majoneesi vast kord aastas ja liha marineerimisel. Muus osas majoneesi meie pere ei tarbi..

Coopis on vahel saada Maks&Mooritsa kõhuliha. Ca 2,5 kg. pakk, seal kuskil 2,5 X 45 X 5 sm. kamakas. Hind 2.95. Olen ikka ostnud, kui peale trehvan. Nöpsid saab koer, ülejäänust annab igasuguseid põnevaid asju teha. Ja kui põnevusi hetkel ei taha,siis olen Selverist ostnud juurde suure pätsi Rakvere kaelakarbonaadi, läbi hakklihamasina ja õhukeste lapikute pätsidena sügavkülma. Siis on aimu, mis mu hakklihas on ja saab kiirelt kasutada.AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:59Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.OLAVI kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: parkija ja 3 külalist