Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

OLAVI kirjutas: 21 Aug, 2025 11:38Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
"Klondaiki" kõrtsis või?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

OLAVI kirjutas: 21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.

Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Olen peekonit ostnud ka turult selliste suuremate tükkidena ja seal tisse ja asju küll täheldada pole :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 21 Aug, 2025 11:41
AMvA kirjutas: 21 Aug, 2025 11:21 Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr. :dont_know:
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.
Ja kui kardad salmonellat võib alati kasutada vutimune.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

AMvA kirjutas: 21 Aug, 2025 11:59
OLAVI kirjutas: 21 Aug, 2025 11:38 Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.

Esiteks, mis asi on beicon ja teiseks vähemalt peekoni tehaksegi kõhutükist. Seda on sulle juba vist miljon korda seletatud, ikka ei võta õppust.
Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

OLAVI kirjutas: 21 Aug, 2025 12:34

Jah, ma olen sellest juba ammu aru saanud, et "puuduliku ajaloolise mäluga" isiku usku ei ole mõtet pöörata ja valet õppust ei olegi mõtet märgata, sest olenemata vale kordamise arvust ei muutu vale tõeks.
Mida on peekonil tegemist "ajaloolise mäluga", ah? Kelbast oskad sa edukalt ajada.
Diagram-of-the-different-types-of-pork-cuts-920.jpg
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.

Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:41
AMvA kirjutas: ↑21 Aug, 2025 11:21
Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr. :dont_know:
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Mul on üldiselt see isetehtud majonees alati isegi paksem tulnud, kui poe oma, vahest isegi liiga paks. Ju siis on sul valmistamise tehnoloogias midagi valesti.
Ja kui kardad salmonellat võib alati kasutada vutimune.
Tavaline, millega eksitakse(ise näiteks, aga olen veel kuulnud), et pannakse mant korraga anumasse või siis munavalget jääb liiga palju külge. kui kollased heast puhtaks saab ja õli sisse niristada siis läheb ikka nii paksuks, et võtab miksri tooni muutma ja kui topsik ümber keerata siis mingit liikumist ei tähelda. A päris palju õli tuleb valada, enne kui see juhtub. Vbl. sellest ka.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Õli tuleb jah väga vaikselt sisse nõristada. Ma olen siiani käsitsi teinud. Teinekord proovin mikseriga
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

davidsoniharald kirjutas: 21 Aug, 2025 13:04

On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.

Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
Lisaks veel siis Itaalia peekon pancetta, mida samuti tehakse kõhutükist
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Fucs kirjutas: 16 Jaan, 2017 9:32
Majoneesidest rääkides antud teema kontekstis.....
Kunagist Hollandi hittmajoneesi "Summer" sealt aga enam ei leia, sest seda lihtsalt ei toodeta enam...
See "Summer" oli maitselt väga sarnane praeguse "Hellmansiga".
Coop võrgus on müügil näiteks Leedu firma "Kitchen Masters" (UAB Kedainiu konservu fabrikas) majo "Kitchen Original", mis on maitselt omakorda väga sarnane Hellmansiga kuid umbestäpselt poole odavam.
.
Kitchen majo.jpg
Kitchen majo.jpg (81.82 KiB) Vaadatud 301 korda
Hellmans Original koostis
rapsiõli (76%), vesi, äädikas, suhkur, munakollane (3%), SINEP (vesi, sinepiseemned, äädikas, sool, lõhna- ja maitseained, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, antioksüdant: kaltsiumdinaatrium-EDTA, toiduvärv: karoteenid.
Kitchen Original koostis
rapsiõli (73%), vesi, piirituseäädikas, suhkur, munakollane (3%), sinep (vesi, sinepiseemned, piirituseäädikas, sool, vürtsid), sool, lõhna- ja maitseained, paksendajad (guarkummi, ksantaankummi), värvaine – karoteenid, antioksüdant – kaltsiumdinaatrium EDTA.
8)

Nõuka ajal valmistati majoneesi üldjuhul päevalilleõlist, mis annab majoneesile teistsuguse maitse kui igasugused rapsi- , oliivi- jms õlid, mis tulid koos majoneesidega meie poodidesse hiljem. Nüüd on osad tootjad (ja paljud nt Ukrainast sisse toodavad) hakanud valmistama ka majoneese uuesti päevalilleõlist.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Ega nõukogude liidus muud õli, kui päevalilleõli ehk posla-masla, eriti ei olnudki.
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

Coop võrgus on müügil näiteks Leedu firma "Kitchen Masters" (UAB Kedainiu konservu fabrikas) majo "Kitchen Original", mis on maitselt omakorda väga sarnane Hellmansiga kuid umbestäpselt poole odavam.

Sõitsin Coopist läbi Teie jutu peale ja kg hind 6,31.. Jäi hetkel ostmata ja proovin Lidl 62% majoneesi ära kg hind 3,62.. :dont_know:

Kasutan majoneesi vast kord aastas ja liha marineerimisel. Muus osas majoneesi meie pere ei tarbi.. :)
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Coopis on vahel saada Maks&Mooritsa kõhuliha. Ca 2,5 kg. pakk, seal kuskil 2,5 X 45 X 5 sm. kamakas. Hind 2.95. Olen ikka ostnud, kui peale trehvan. Nöpsid saab koer, ülejäänust annab igasuguseid põnevaid asju teha. Ja kui põnevusi hetkel ei taha,siis olen Selverist ostnud juurde suure pätsi Rakvere kaelakarbonaadi, läbi hakklihamasina ja õhukeste lapikute pätsidena sügavkülma. Siis on aimu, mis mu hakklihas on ja saab kiirelt kasutada.
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

AMvA kirjutas: 21 Aug, 2025 14:07 Ega nõukogude liidus muud õli, kui päevalilleõli ehk posla-masla, eriti ei olnudki.
Oot - kuskohast kalakonservivabrikud,meditsiin ja parfümeeria oliivõli said ?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist