Kas ma saaks kuskilt lugeda, et Novgorod sloveenidega asustatud oli, no niipalju kui need rahvused tänapäevaga klapivad?
Meelsus Venemaal
Re: Meelsus Venemaal
Nt siit esmase otsinguga:
http://kes-kus.ee/abiks-algajale-spetsi ... utoopiaid/
Ei ole tõesti samad sloveenid, kes tänapäeval Aadria merest põhjas.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Olin kroonus Novgorodis ,ühtegi sloveeni küll ei näinud,vasjad kõik.Novgorod oli nn.101 esimene kilomeeter
lenskale,endisi vange oli palju keda lenskasse ei lubatud.
lenskale,endisi vange oli palju keda lenskasse ei lubatud.
Jah, ainult et selle väljendiga "linnriik" ma pole nõus. Tõenäoliselt pidas akf silmas osastisvürstiriike, kus oli üks suurem keskus võrrelduna Moskooviaga, mis hakkas 15. sajandil naabreid alla neelama.
Mongolite abi kasutasid muidugi teised ka, mitte ainult Moskva, ainult et 15. sajandil said Tver jt. läänepoolsed maad pigem Leedu liitlasteks.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Just. Kui ma kirjutasin, ei tulnud täpne termin kohe pähe ja teadlikult kasutasin ersatsväljendit.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Eks siin loota muidugi võib, aga see ei vasta reaalsusele.18-24a. vanuseklassis toetab orkide armee tegutsemist Ukrainas 67%. Pole küll 83% nagu 50+ vanuseklass, aga siiski 2/3 enamus.

- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Tasub siinkohal meelde tuletada, et sedalaadi küsitluste tulemusi totalitaarsetes riikides tasub võtta tera soolaga. Isegi mitte alati selle pärast, et uuringuid valitsejale sobivasse suunda väänatakse, vaid enamasti selle pärast, et inimesed loevad õhust ootusi "õigele vastusele" ja vastavad nii nagu ootus tundub. Sedalaadi kodanikukäitumisel on Venemaal pikaajalised ja sügavalt juurdunud traditsioonid.
Mis ei tähenda, et venelased sõda ei toetaks - lausalise propaganda puhul on see ootuspärane. Pigem on siniste tulpade protsendid paremale nihkes ja sealt vahelt on üks otsustusvõimalus puudu.
See eespool toodud graafik on koostatud "inostrannõi agendi" poolt. Võiks öelda vabas formeeringus, et sellise märkega tähistatakse mitte-veneriigi-huvides toimetavaid organisatsioone ja üksikisikuid. Nii, et veneriigi arvates on see veel leebe toetusega nii valitsuse tegevusele ja ka sõjale. Nn riigivaenlaste ja/või liskas ka välisvaenlaste poolt loodud olukorda moonutav ja tõele mittevastav valitsuse tegevust diskretiteeriv material.Kilo Tango kirjutas: ↑16 Sept, 2024 8:40Tasub siinkohal meelde tuletada, et sedalaadi küsitluste tulemusi totalitaarsetes riikides tasub võtta tera soolaga. Isegi mitte alati selle pärast, et uuringuid valitsejale sobivasse suunda väänatakse, vaid enamasti selle pärast, et inimesed loevad õhust ootusi "õigele vastusele" ja vastavad nii nagu ootus tundub. Sedalaadi kodanikukäitumisel on Venemaal pikaajalised ja sügavalt juurdunud traditsioonid.
Mis ei tähenda, et venelased sõda ei toetaks - lausalise propaganda puhul on see ootuspärane. Pigem on siniste tulpade protsendid paremale nihkes ja sealt vahelt on üks otsustusvõimalus puudu.
Eks tõde ole kuskil vahepeal.
Aga.... Nüüd jälle minu AGA.... Ei saa jätta tähelepanuta, et kogu see suur-vene-šovinistlik impeeriumihullus ja naabeid anastada ja tappa ja vägistada ja röövida tahtev ja pindossidega sõjas olemise narratiiv-agenda on juba pea "sada-aastat" pärit venemaalt. Seda on neisse sisse tambitud kõikseeaeg. Ja nad tambivad järjest uutesse põlvkondadesse seda edasi. Karussell pole peatunud. Ma vist enne kirjutasin niimoodi, et sai tiba meelevaldselt tõlgendada. Pidasin silmas seda "nõukaliidu-mõju-alt" pääsemist kasvatuses meil ja neil . Minu mõte oli, et meieomad pääsesid, need, kes tahtsid. Aga need "meieomad", kes ei tahtnud, jäid ka siin meiemaal edasi venemõjuvälja, millest tekkinud suppi helbime siiani. Kuigi me pakkusime neile võimalust, siis ei ole suutunud me siiski väga suurt osa (vähemalt minu arvates) sellest kildkonnast ümber integreerida meie kultuuri- ja demokraatiaühiskonda. Ega ole ka suutnud lahendada just selles grupis seda suur-vene-imeeriumi domineerimisvajadust. Ma millalgi vahest pool aastat enne 24.02.2022 sõja algust Ukraina-teemas kirjutasin, et meie pole seda 30 aastat suutunud, kuigi midagi on üritatud teha ja neil on meie riigis eluoluga suhtokei. Et kui meie seda pole siin suutnud, siis Ukrainas, kus pea pooles riigis venemeelsust ja keelsust on oluliselt rohkem, kui meil, ja kus võimalused (ja ka otsustajate soovid selleks!) nende "euroopasse-integreerimiseks" on oluliselt ahtamad, ei ole mingit alust optimismile. Siis mulle tundus, et mu juttu ei mõistetud, aga täna on ilmekalt näha, et vaatamata juba üle kahe aasta kestvale sõjale (mille käigus tuli küll hallidest toonidest loobuda ja must-valgelt valida pool), siis on siiski Ukrainas idapool palju inimesi (ka ERR on korduvalt kirjeldanud seda fenomeni), kes pigem "vene-kombe-kohaselt" rääkida üritades, "et nemad poliitikaga ei tegelevat ja midagi ei teadvat" ootavad tegelikult venevõimu. Ukrainlased ise nimetavad neid "ždunn"-ideks, ootajateks. Aga selle juures tuleb märkida, et kogu see mäda nende peades tuleb ju idast, venest. Nii Ukraina "nende", kui ka meiemaa "nende"... Seal orklandis ei ole ju selle mäda genereerimine ja juurdevool kuhugi lõppenud, et võiks üldse arvatagi, et noorte venelaste peades seda nüüd enam pole. Mõned jah, aga loota, et sealmaal populatsioon kui selline on muutumas "mädavabamakski", on minu arust küll väga naiivne. Kui meie ei saa selle mädast "nende" peades lahti, kui Ukrainas ei saa ühiskond ka sõjaga kaasneva kõige brutaalsema ja julmema venelaste loodud pildiga tapmistest, röövimistest, vägistamistes, sõjakannatustest jne jne "nende" peades lahti sellest venemädast, siis millist alust on loota, et sealpool idapiiri järsku peades nüüd seda mäda sees ei ole? Mitte mingit. Et nad sõtta minema ei tiku, ei tähenda veel, et neil peades seda suur-vene šovinistlikku imperialismi mäda pole.
Viimati muutis Peeter, 16 Sept, 2024 10:25, muudetud 1 kord kokku.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma omast alust ei öelnud, et tegelikkus on vastupidine. Pigem seda, et numbrid ei peegelda kogu tõde. Isegi, kui Levada (mis on Venemaal juba kaua tegutsenud uuringufirma) teeks küsitlusi välismaalt, siis vastama peab ikkagi kohalik venelane, kes vastab nagu ta tsaari ootust tunnetab. Nii, et see, et Levada on välisagent ei mõjuta eriti uuringu tulemusi.Peeter kirjutas: ↑16 Sept, 2024 10:10See graafik on koostatud "inostrannõi agendi" poolt. ...Kilo Tango kirjutas: ↑16 Sept, 2024 8:40 ...
Tasub siinkohal meelde tuletada, et sedalaadi küsitluste tulemusi totalitaarsetes riikides tasub võtta tera soolaga. Isegi mitte alati selle pärast, et uuringuid valitsejale sobivasse suunda väänatakse, vaid enamasti selle pärast, et inimesed loevad õhust ootusi "õigele vastusele" ja vastavad nii nagu ootus tundub. Sedalaadi kodanikukäitumisel on Venemaal pikaajalised ja sügavalt juurdunud traditsioonid.
Pealegi olen ma veendunud, et see silt on Levadale kleebitud pigem silmamoonduseks.
-
- Liige
- Kontakt:
Levada puhul on see kiiks, et nad on küll välisagendiks sildistatud, aga nende tegevust peatada Kreml proovinud ei ole.
Isiklikult arvan, et ka Kreml tellib Levada uuringuid - piinlikkuse vältimiseks võib-olla vahendaja kaudu - kasvõi vahest, et kalibreerida VTSIOM-i uuringute paikapidavuse astet.
Mis puudutab küsimust, kui paljud kardavad statistikut ja roboti kombel vastavad "ja za Putina" - Levada üritas korra selliste kartlike arvu välja selgitada. Selleks tuleb küsida mitu küsimust ja võimaldada eitatav vastamine. Ma ei mäleta enam täpselt, kuidas nad tegid, seetõttu konstrueerin:
K1: "kas sa toetad sõda?"
K2: "kui mitme punktiga eeltoodutest sa nõustud?" ("toetan sõda", "toetan pensionitõusu", "toetan lastetoetuste tõusu")
K3: "kas nõustud kõigi järgnevate väidetega?" ("pensionilangus on halb", "lastetoetuste langus on halb")
Näitlik isik, kes sõda ei toeta, aga on kartlik, vastab näiteks:
1) jah
2) nõustun 2 väitega
3) nõustun mõlema väitega
Statistik loeb siis sellest välja, et isik vahetas oma K1 vastuse ühiskondlikult aktsepteeritavaks, aga K2 vastuses ei maskeerinud oma arvamust, kuna seda sai väljendada eitataval viisil. Tulemus: Levada hinnangul oli oma vastuse moonutajaid mingil hetkel ca. 10 protsenti vastajatest.
Mis aga puudutab küsimust, et kui suure osa inimesi saab propaganda + repressioonide abil kuulekaks teha: kahjuks on vastus "liiga suure". Kui kellegi võim on piisav, et meedia allutada, valimised võltsida ja vastu rääkijad vangi panna, siis tema populaarsus kahaneb ainult juhul, kui külmkapp on tühi, rongid ei sõida, tuled ei põle ja surnuaed on täis.
Väiksemad asjad ja üksikud probleemid saab jõuliselt kinni mätsida.
Kui ruttu ühiskond soodsates oludes totalitarismist paraneb? Minu hinnang on 20..30 aastat, sõltuvalt varem kogetud sündmustest. Taiwan alustas paranemist ümbes samal ajal, kui Eesti iseseisvus. Praeguseks tundub olevat täitsa terve. Hispaania alustas 1975. aasta järel, praeguseks tundub olevat üldjoontes terve.
Aga kas Venemaa saab paraneda? Ei tea, kuna ta pole lihtsalt riik, vaid multirahvuseline impeerium, kus on pidevalt separatismi tont, millega võitlemisel kipuvad demokraatia ja õigusriigi põhimõtted hägustuma. Tähtis tegur on ka side välismaailmaga. Eestil on raske toime tulla ilma, et oluline osa inimesi oskaks välismaa keeli ja käiks muudel maadel (loeks ja näeks). Venemaa on suur, mõni elab kogu elu oma oblastis, õpib ära ainult vene keele, välismaa on talle teoreetiline konstruktsioon ja sõltumatuid allikaid tal pole -> ajuvabaduse levikuks on tee allamäge.
Isiklikult arvan, et ka Kreml tellib Levada uuringuid - piinlikkuse vältimiseks võib-olla vahendaja kaudu - kasvõi vahest, et kalibreerida VTSIOM-i uuringute paikapidavuse astet.
Mis puudutab küsimust, kui paljud kardavad statistikut ja roboti kombel vastavad "ja za Putina" - Levada üritas korra selliste kartlike arvu välja selgitada. Selleks tuleb küsida mitu küsimust ja võimaldada eitatav vastamine. Ma ei mäleta enam täpselt, kuidas nad tegid, seetõttu konstrueerin:
K1: "kas sa toetad sõda?"
K2: "kui mitme punktiga eeltoodutest sa nõustud?" ("toetan sõda", "toetan pensionitõusu", "toetan lastetoetuste tõusu")
K3: "kas nõustud kõigi järgnevate väidetega?" ("pensionilangus on halb", "lastetoetuste langus on halb")
Näitlik isik, kes sõda ei toeta, aga on kartlik, vastab näiteks:
1) jah
2) nõustun 2 väitega
3) nõustun mõlema väitega
Statistik loeb siis sellest välja, et isik vahetas oma K1 vastuse ühiskondlikult aktsepteeritavaks, aga K2 vastuses ei maskeerinud oma arvamust, kuna seda sai väljendada eitataval viisil. Tulemus: Levada hinnangul oli oma vastuse moonutajaid mingil hetkel ca. 10 protsenti vastajatest.
Mis aga puudutab küsimust, et kui suure osa inimesi saab propaganda + repressioonide abil kuulekaks teha: kahjuks on vastus "liiga suure". Kui kellegi võim on piisav, et meedia allutada, valimised võltsida ja vastu rääkijad vangi panna, siis tema populaarsus kahaneb ainult juhul, kui külmkapp on tühi, rongid ei sõida, tuled ei põle ja surnuaed on täis.

Kui ruttu ühiskond soodsates oludes totalitarismist paraneb? Minu hinnang on 20..30 aastat, sõltuvalt varem kogetud sündmustest. Taiwan alustas paranemist ümbes samal ajal, kui Eesti iseseisvus. Praeguseks tundub olevat täitsa terve. Hispaania alustas 1975. aasta järel, praeguseks tundub olevat üldjoontes terve.
Aga kas Venemaa saab paraneda? Ei tea, kuna ta pole lihtsalt riik, vaid multirahvuseline impeerium, kus on pidevalt separatismi tont, millega võitlemisel kipuvad demokraatia ja õigusriigi põhimõtted hägustuma. Tähtis tegur on ka side välismaailmaga. Eestil on raske toime tulla ilma, et oluline osa inimesi oskaks välismaa keeli ja käiks muudel maadel (loeks ja näeks). Venemaa on suur, mõni elab kogu elu oma oblastis, õpib ära ainult vene keele, välismaa on talle teoreetiline konstruktsioon ja sõltumatuid allikaid tal pole -> ajuvabaduse levikuks on tee allamäge.
Kanal 1420 on taas aktiviseerunud, aga suure pildis mitte essugi pole muutunud.
https://www.youtube.com/watch?v=QmIW9pYU6Ts
https://www.youtube.com/watch?v=QmIW9pYU6Ts
-
- Liige
- Kontakt:
parim okupandi lend, naljakaim clip, vägevaim pauk jne?
Ta saadeti sinna toidutagavaraga 21 päevaks. Reaalselt oli seal ikkagi 3 kuud, st planeeritust üle nelja korra kauem.TTT kirjutas: ↑20 Sept, 2024 10:51"Ainulaadsed kaadrid Ukraina relvajõudude sõjaväelastelt, kes raske drooni Baba Yaga abil veensid Vene sõdurit alistuma. Andrei Alimov, 22 aastat vana, 61. eraldi merejalaväebrigaadi kaitseväelane, Vene väejuhatus saatis ta ühele Hersoni piirkonna saartele 21 päevaks, kus Alimov sõi seal konnasid, pilliroo juuri ja jõi Dneprist. https://censor.net/ru/v3510896
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline