12cal padruni kohta küsimus...

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
qwerty009
Liige
Kontakt:

12cal padruni kohta küsimus...

Postitus Postitas qwerty009 »

Ei teagi kas tänapäeval kasutatakse pappkestaga padruneid, kuid kui see ära lastakse, siis jahimehe jaoks tegu vist kasutu asjaga? Või laetakse need uuesti?
Mõne aja pärast oleks võibolla soov muretseda neid (nn papist hülsse) relvavööle. Uurin maad kas selliseid asju üldse liigub. Kaasaegne plastikust hülss ei paku huvi.
O: Vanemat mil tehnikat
nod476
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nod476 »

on kindlasti üksikuid kes neid laeb aga enamus jäävad metsaalla või kraavipõhja vedelema. tänagi neid sai leitud. üks muidugi vask ülsiga.
aga vanematel jahimeestel kindlasti neid tyhju võib vedeleda. samuti lasketiirud kus harjutamas käiakse...
Ei ole lahendamatuid olukordi on saamatud...
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Kontakt:

Re: 12cal padruni kohta küsimus...

Postitus Postitas tambovski volk »

qwerty009 kirjutas:Ei teagi kas tänapäeval kasutatakse pappkestaga padruneid, kuid kui see ära lastakse, siis jahimehe jaoks tegu vist kasutu asjaga? Või laetakse need uuesti?
Mõne aja pärast oleks võibolla soov muretseda neid (nn papist hülsse) relvavööle. Uurin maad kas selliseid asju üldse liigub. Kaasaegne plastikust hülss ei paku huvi.
Papist hülsse vedeleb maal terve kotitäis:)
numeros stultorum infinitus est
peemot
Liige
Kontakt:

padrunite laadimine

Postitus Postitas peemot »

Mina olen terve elu ise jahika padruneid laadinud, poest olen ostnud väga vähe. Nõukaaegseis jahiajakirjas oli sageli kuulide joonised ja mõõdud, mille järgi sai ka kuulivorme teha. Tongid, kestad tropid ja püssirohu sai eraldi poest osta. Sellepärast laadisingi ise ja teen seda tänase päevani kuigi olen juba 60 a vana. Ise tean mida padrunisse panen, kui palju ja kuidas siis laseb. Vot nii on lood.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline