Lennuväljade parandamine

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Re: Lennuväljade parandamine

Postitus Postitas Mudakoon »

Väino kirjutas: 08 Aug, 2023 11:23
Kapten Trumm kirjutas: 08 Aug, 2023 11:00 Märjaks kastmise ise veel tihendaja tööd päris ära ei tee ...
Ma ei rääkinud kastmisest, vaid uhtumisest.
Ärge nähke vaeva, lugupeetav.... :)
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Stroibati mehed seda vist ei tea, et liiva tihendamiseks kasutataksegi selle kastmist. Isegi tee-ehitusel, kui liivast tee aluskihti ehitatakse, on kastmisautod aktsioonis. Paljas vesi aga ei tihenda, seda märga liiva tihendatakse vibrorulli või -plaadiga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Näha on, et akf Mudakoonul oli õigus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Vene sõjaväes (tööpatis) nägin, kuidas ehitusel kallati liiv auku ja uhuti jämedast voolikust veega. Kas see võis olla mõeldud tihendamiseks?
Meenutuseks, sinu küsimus on ülalpool. Sokkima uhtumisest hakkasid hiljem.
Et mudakoon kukub siin trollima, pole üllatav. Aga sina võiks ikka meheks jääda.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kogemus isikliku maja ehitamiselt.
Tulin vundamendiehitajatele appi tagasitäite tegemisel. Tüübid ladusid kopaga ca. meetrise kihi liiva ja kukkusid siis tihendama. Ma pistsin vahele, et minu teada peab vähemalt iga 20-30 cm tagant tihendama. Vastus oli, et "märg liiv" ja et sellega pole vaja nii palju. Mina vastu, et ok, ma lasen pärast tiksutajaga ära mõõta ja kui on vilets, teete uuesti.
Mõeldud tehtud. Tiksutaja näita alumistes kihtides normist kolm KORDA kehvemat tulemust. Mehed kirusid ja palusid, aga lõpuks tegid augu uuesti tühjaks ja täitsid korralikult. Tänaseks ei ole põrand vajunud kuue aasta jooksul mitte millimeetritki. Nii palju siis selle märja liiva "imeomadustest".
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kuiva liivaga oleks sul olnud veel viletsam tulemus.
Aga kõik õige, tihendamine käib kihtide haaval, mitte nii nagu ehitajad viitsivad, et kallame liiva maha ja sõidame sealt vibraga üle.
Väino
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 09 Aug, 2023 10:09
Vene sõjaväes (tööpatis) nägin, kuidas ehitusel kallati liiv auku ja uhuti jämedast voolikust veega. Kas see võis olla mõeldud tihendamiseks?
Meenutuseks, sinu küsimus on ülalpool. Sokkima uhtumisest hakkasid hiljem.
Et mudakoon kukub siin trollima, pole üllatav. Aga sina võiks ikka meheks jääda.
:shock: Mismoodi see uhtumine umbisikulises lihtminevikus oligi :scratch: vaata mõni rida ülespoole Mulle tundub küll, et trollija nimega oled eksinud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Ma ei saa aru, mida te jaurate? Juba ammusest ajast on see võte, et voolikust vesi tihendab, uhab ja täidab avasid ja tihendab. Ja täpselt sama vana ja tark jutt on see, et "täida kihikaupa, aga mitte ühe hunnikuga!" Kui nüüd siia juurde edevamal ajal hakkas saama pinnase tihendamiseks veel ka vibrat kasutada, no siis ju veel parem. Ja sama ilmselge on fakt, et ülejala kiirustades või valede võtetega tehtud tihendamise tagajärjeks on ära vajumine. Ja siis täidad uuesti, kui varianti või vajadust on.
Ma ei saa aru, mille üle te siin vaidlete?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Tihendati ka vanasti (lisaks kastmisele), lihtsalt vahendid olid natuke teistsugused. Eramaja puhul võis see käia edukalt käsitsi, vastava nuia abil (mida mõnel pool ka "tambovkaks" nimetati. Vaatates, kui pragulised on tihti vene ajal ehitatud korrusmajad, siis võib arvata, et liigset käsitööd ei kiputud ka toona tegema.

Teede ehitusel on see probleem vähe lihtsam, kuna rasketehnikat oli ka NSVL ajal piisavalt, just väikeste töövahenditega oli ikaldus. Ikka veetünn vee jaotustorud taga, sõitis ees ja teerull järgi. Ja kui vibrarulli toona polnud, siis oli neid tavalisi rulle mitu. Tee ehitusel on ruumi kuipalju, vundamendikraavis läheb keeruliseks.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Äi (kogenud ehitaja)ütles ka trambovka. Vahet pole mõte sama. Vesi ja nui. Mul kunagi 20 aastat tagasi tehtud trambovka seisab suveniirina siiamaani veel alles.
Väino
Liige
Kontakt:

Akf Peeter kirjutas: 09 Aug, 2023 14:01 Ma ei saa aru, mida te jaurate? Juba ammusest ajast on see võte, et voolikust vesi tihendab, uhab ja täidab avasid ja tihendab. Ja täpselt sama vana ja tark jutt on see, et "täida kihikaupa, aga mitte ühe hunnikuga!" Kui nüüd siia juurde edevamal ajal hakkas saama pinnase tihendamiseks veel ka vibrat kasutada, no siis ju veel parem. Ja sama ilmselge on fakt, et ülejala kiirustades või valede võtetega tehtud tihendamise tagajärjeks on ära vajumine. Ja siis täidad uuesti, kui varianti või vajadust on.
Ma ei saa aru, mille üle te siin vaidlete?
Oleksid võinud selle teksti asemel hoopis pinnasetihendajana vett, kihikaupa täitmist ja vibrat soovitada. :D :D :D
Ok, eelmise lausega mängisin kedagi muud, aga arvatavasti jõuab siit nii mõnigi postitus lõpuks oma õigele kohale naljarubriiki, vahepeal krõbistan tähte näksida ja unistan kf merekarust löökpilli laienenud pimetähni ahenemisest.
Ärge liiga tõsiselt võtke!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline