Siis kui kaob vool!
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Siis kui kaob vool!
Motonetis huvitavad masinad, näiteks stanley, suurem diiselmasin tundus päris huvitav ja oma kw ja hinna kohta jäi ka veel see silma:
https://www.motonet.ee/et/toode/7013837 ... 0-V-7500-W
Too võiks teekannu ja midagi veel välja vedada?
Mul seesama olemas, ühendatuna elektrikilpi. Kirst, külmik, starlink, valgustused, telekas, arvutid (3 läpparit ja 1 desktop), veepump, kanalkapump, sundvent 1 ruumis järel. 100w tänavavalgustus ka. Probleeme ei ole tekkinud ning täispaagiga saab kauem, kui 6h hakkama.muruniiduk kirjutas: ↑05 Jaan, 2024 10:47 Motonetis huvitavad masinad, näiteks stanley, suurem diiselmasin tundus päris huvitav ja oma kw ja hinna kohta jäi ka veel see silma:
1a.ee-s täishind 699, k-rautas smartneti soodustusega 699
Mul on üks sarnane, miski kümmekond aastat tagasi soetatud. Siiani käib, korra on remonditud, miski lüüt kuskil blokis omandas pinksipalli kuju, remondimehe käest sai kahekümneviieka eest uue.Magnet kirjutas: ↑05 Jaan, 2024 6:55 Iga päev müüakse hunnikute viisi selliseid genekaid OSTA.ee's, mitu müüjat.
Tea, kas need reaalselt ka millekski kõlbavad või risustavad ostjate kuurialuseid ja kui vaja on, siis voolu ikka pole?![]()
https://www.osta.ee/generaator-8500-uus-205804590.html
Manuaalis on nimivõimsus 2,5 kW. Päris nii palju ei anna, aga paar kilovatti tuleb ära. Nagu akf eespool ütles, faasid tahavad võrdset koormust.
Katel töötab, telekad-arvutid ka ja valgus on olemas. Külmkapid käivad kordamööda järgi. Kaevupump võtab mootori veidi ägisema, aga saab hakkama. Ühesõnaga, elu hoiab käimas ja selle papi eest on genekat küll ja veel.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kui koormata ainult reguleeritud pingega faasi ja teistele tarbijaid mitte anda, kas siis on ok, või juhtub nende kavalate "molekulide" kuhjumisel midagi paha? Sama asi, kas ühendamata/koormamata päikesepaneeliga ka miskit juhtub?
Seda juhtub isegi võrguvoolu puhul, et kui ühe alajaama piires üks faas üle koormata, lähevad teiste faaside pinged ka metsa. Väiksest genekast rääkimata. 3F trafo sõltuvusnähud, juunõu.
Kusjuures, remondimees mainis, nende hiinakate omapära on see, et esimene faas kannatab veidi rohkem kui järgmised ja ühe 1F tarbija korral tuleb see alati esimesse pessa pista. Ta isegi seletas mulle selle elektriliselt lahti a mäletan ma siis jee...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
See on arusaadav.
Aga kui ma ei ühenda teistesse faasidesse parasjagu mitte midagi, siis on mul ju tegelikult ükskõik, mida tühjades otstes voltmeeter näitab. Kas genekal ka ükskõik on? Küsimus tingitud sellest, et kui tekib vajadus kasutada ühefaasilist voolutarvitit, aga käepärast on ainult kolmefaasiline genekas.
Aga kui ma ei ühenda teistesse faasidesse parasjagu mitte midagi, siis on mul ju tegelikult ükskõik, mida tühjades otstes voltmeeter näitab. Kas genekal ka ükskõik on? Küsimus tingitud sellest, et kui tekib vajadus kasutada ühefaasilist voolutarvitit, aga käepärast on ainult kolmefaasiline genekas.
Sel juhul võiks käepärast olla 3f -> 1f trafo - saab kätte kogu reaalse summaarvõimsuse mis genekas välja annab. Sellised liikus vene ajal massiliselt, endalgi on sellest elektroodkeevitus tehtud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
-
- Liige
- Kontakt:
Siinkohal saad sa millestki valesti aru või siis ma ei oska üldse elektrotehnikat. Pane mingi viide kasvõi osta.ee st, mis seadet sa silmas pead.
-
- Liige
- Kontakt:
Nüüd võib küll öelda, et Sa pole ainuke.Madis Reivik kirjutas: ↑06 Jaan, 2024 10:51Siinkohal saad sa millestki valesti aru või siis ma ei oska üldse elektrotehnikat.
Elektriga "sõber " ei ole.Väino kirjutas: ↑06 Jaan, 2024 9:25 See on arusaadav.
Minu generaatoril pärast pikaajalist ühe faasi koormamist, tühjendasin mitu päeva tiiki, "kukkus" faasi pinge ca 180v peale.
Väide oli, et pingeregulaator surnud, ok. vahetasin - faaside pinged olid ikkagi erinevad ja kaootiliselt kõikuvad (koormust ei saanud proovidagi).
Väide II oli, et mootor on vaja lahti võtta - mingid jooted /ühendused /mähised /mida iganes, vajavad vahetust, kontrollimist.
Tundus müstika - loobusin remondist. Minule väideti, et kuna kasutasin / koormasin ainult ühte faasi , siis rikkusin generaatori.
Väideti, et teiste faaside otsas oleks pidanud "rippuma" kasvõi miski väike - mõttetu tarbija.
Tõde / vale, ei tea.
-
- Liige
- Kontakt:
Ühe faasi korral tekib 3f genekas vibra, võimsus ei ole konstantne. Kui hooratast kah pole, siis võib midagi tõesti ära laguneda.
Maailma loomisest saati on hulgim igasugu vigureid välja mõeldud aga kahjuks on paljud nendest unustatud._dumbuser_ kirjutas: ↑06 Jaan, 2024 11:57Nüüd võib küll öelda, et Sa pole ainuke.Madis Reivik kirjutas: ↑06 Jaan, 2024 10:51Siinkohal saad sa millestki valesti aru või siis ma ei oska üldse elektrotehnikat.
(1 näide: Eelmise sajandi alguse elektriautode akude tööiga oli tootja andmetel vähemalt 50 aastat ja tänapäevani on säilinud vähemalt üks töötav eksemplar.)
3f -> 1f trafo skeem ja koormuse jaotus.
(Tänapäeval kasutatakse 1f kodulaadijaga elektriautode laadimiseks 3f võrgus.)
https://www.eeeguide.com/phase-conversi ... ansformer/

3f -> 2f Scott-T transformer skeem, mis on pärit Thomas Edissoni aegadest.

https://en.wikipedia.org/wiki/Scott-T_transformer
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Ei ole vaja. Aku Ah on arvutatud tema lubatud tühjenemispingele. tõsi Ah silt on arvutatud hüpoteeetiliste valemite alusel ja tegelik Ah on natuke väiksem. Tavaliselt petetakse lolle ca 10 %. On ka ausaid firmasi, kes kasutavad ausaid arvutusvalemeid.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Jaan, 2024 17:59Üks tähelepanek - selliseks tarbeks on vaja süvatühjenemisakut (sellist kasutavad nt veesõidukid ja karavanid siseste elektritarbijate toitmiseks).Vajalik Aku mahtuvus =792(A*V*h)/12 V = 66 Ah.
100 Ah 12 V aku maksab poes 100€
Poes on enamasti müüa (sõidukte) käivitusaku, mis ei ole mõeldud korduvaks tühjaks laskmiseks ja täis laadimiseks - eluiga saab sellisel kasutusel olema väike. Hädakorral saab kasutada ka käivitusakut, aga selline tühi-täis tsükkel rikub selle ruttu.
UPS ongi nii - tootjad ei avalikusta või jätavad väga palju olulist infot avaldamata.Fuchs kirjutas: ↑04 Jaan, 2024 9:55 Mul pikaajaline kogemus ühe vanema APC 600 upsiga - see vähemalt ei lase akusid täiesti tühjaks joosta ja tavalised auto akud kestavad väga hästi seal küljes. Muidugi kui nullist sellist süsteemi koju aretama hakata, oleks jah mõistlik süvatühjenemisakud kohe osta, hinnavahe tavalisega on väike.
Selleks on: kas UPS aku laadimisel kasutatakse voolu piiramist. Kui jah siis see päästab UPS suurema aku vahetamise surmast. Kui ei siis saab flogistoni näha.
Kas väljundaste kannatab väiksema sisetakistusega (võimsamat akut)? Enamus kannatab aga on UPSe, mis ei kannata.
Kas UPS on liigtühjenemise kaitse. Osadel on, osadel on see säte vale ja tegelikult UPS ei tööta sildil näidatud aega.
Kas UPS on aku laadimispinge õige. Õnneks enamusel on. Vale laadimispinge küpsetab aku enneaegselt läbi või ei lae akut täis.
Kas UPSil on minimaalkoormuse piirang? Üllatus - osadel on.
Kallimatel firmadel on kõik õiged asjad olemas ja isegi sätestatavad. Neil ei ole kiikse ega lolluse sätteid.
Teekannu vabalt kenasti. Kui tarbitav võimsus on alla max. võimsuse siis töötab kenasti. Ületamisel sureb genekas tavaliselt välja.muruniiduk kirjutas: ↑05 Jaan, 2024 10:47 Motonetis huvitavad masinad, näiteks stanley, suurem diiselmasin tundus päris huvitav ja oma kw ja hinna kohta jäi ka veel see silma:
Ainus piirang on teinekord suure käivitusvoooluga mootorid - kuna käivitamise hetkel ei suuda genekas rohkem max voolu anda kui kirjas (max voolu leiad põhjalikumas andmetes).
Info küll puudulik ja kindlasti on välja jäetud peenes kirjas iseärasused. Saadaoleva info alusel igati OK.
Geneka jaoks kasuta alati biolisandita kütust ja diiselgenekal talvist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist