Siis kui sidur harjumatu tundub on suureks abiks see kui hoida pedaali vajutades kand maas. Enamasti vajutatakse nii et terve jalg on õhus ja siis ei saa täpselt doseerida kui just kogemust pole.
Umbes samasugune auto nagu Kapten Trumm äsja kirjeldas ( 81 KW Volkswagen aastast 1997 ) on mul igapäevakasutuses . Nädala sees iga päev nii 20 km sõitu ja kord või paar kuus kuskil 500 km reis. Muarust pole tal häda midagi. See on Soomest ostetud , ilma roosteta ja natuke alla 500 000 läbisõiduga. Samasugune Eestit ostetud auto roostetas juba 10 a tagasi ära , läbisõiduks jäi minu käes 620 000.
Need Trummi kirjeldatud nähtused küll eksisteerivad kuid pole nii kallid. Hammasrihma vahetan ma iga kahe aasta tagant, olenemata läbisõidust. See ei ole päevatöö. Esinduse tunnitabeli järgi oli vist 3,5 tundi. Korralik rihma ja rullikute komplekt on alla 100 EUR. Kui juba nii palju lahti on kistud tasuks veepump ka uus panna. Vaatasin viimaselt arvelt et maksis 27 EUR ja ma olen manitsenud et kasutada tuleb ainult neid varuosi millest ma ka kuulnud olen ehk tipptaset. Ma neid vähemtuntud marke ei tea.
Kojamehe hoovastik jäi eesti autol kuskil 2001 a ükskord kinni ja seal oli mingi konstruktsiooniviga - alumiiniumpuksid oksüdeerisid kinni vms. Kiskusin lahti ja lõin mingit määret täis mille nime enam ei mäleta ja rohkem probleeme polnud. Või kui vaja siis terve uus hoovastik on Alvadis 35 EUR. (tuli meelde ja nüüd vaatasin).
Esisild on mõtet üks kord ja tervikuna kallima otsa komplektna korraga ära vahetada ja mitte hakata liigendi kaupa jupitama. Muidu tuleb iga aasta sinna jälle midagi uut panna ja reguleerida.
Kõige suurem mure on et mingeid dekoratiivplastikuid või mõnda elektroonikavidinat enam esindusest ei saa sest auto on nii vana ja ammu tootmisest maas. Siis tuleb kas doonoreid kannibaliseerida või müügiportaalidest otsida ja see kõik võtab aega. Mootori peale käivat plastikkaant pole siiamaani leidnud
1000 EUR eest küll niisugust autot tõenäoliselt ei saa. Ma ostsin 500 EUR eest ja tegin kohe ca 2000 eest remonti et nii 5 aastat ilma probleemideta sõidaks.
Liisinguga võib ka muidugi osta kui
- liisingut antakse
- raha hind ikka mõistlik on
- sõita tuleks iga päev
- endal ei ole kas garaazi või aega või mõlemist puudus
- hoolduste ja kaskokindlustusega on arvestatud
- võib-olla veel midagi.