Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma kalale õli pannud pole. Heeringa fileedega on see häda, et kõik õliga mökerdatud. Naised neid jubaldavad, aga kui ehedat maitset tahta siis peab ikka mõned rookimata isendi koju tassima.
Teemaga otseselt haakuv lugemine mis annab rohkem kui algteadmised
- Tapasaadused. Loomsed kõrvalsaadused / Riina Soidla, Lembit Lepasalu, Dea Anton
Tartu 2010
kirjutis on pealkirjaga kergesti leitav pdf failina
- Tapasaadused. Loomsed kõrvalsaadused / Riina Soidla, Lembit Lepasalu, Dea Anton
Tartu 2010
kirjutis on pealkirjaga kergesti leitav pdf failina
Õlivabad on ka müügis, eraldi tähistatud. Minu naine vihkab neid õliseid, sest see krdi õli kipub igale poole tilkuma ja nõrguma ja sinna jääma ja seal haisema.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kunagi ammustel aegadel, kui meite kandis veel normaalset lesta normaalselt saada oli, sai neid kuumsuitsutatud ja siis toiduõliga koos purki pandud.
Üks minu lemmikutest

Lisaks lestale, forellile ja lõhele on minu maitse järgi siig ja paalia.
...samas kahte meie kuulsat "delikatessi", silmusid ja angerjat ma ei söö.

Ma ei ole vaimustatud ka hullult tagaaetavast kohast ja rääbisest. Mul üks Peipsi äärne sõber on fanattkalamees. Alati kui kokku saame pean kuulama tundidepikkuseid ülistavaid lugusid rääbisest, kas on, kui palju on, kas sai, kui palju sai, kust saab, kus ei ole, kes suitsutab, kes müüb, mis on kilo hind jne jne... ja siis alati ajab teda jube närvi, et mind absoluutselt ei kõneta see teema

Ja eriti närvi ajavad mind kalad, kus on ohtralt peeni kalaluid. Nende puhastamisest saadav närvivapustsus ei kaalu IMHO üles saadavat maitseelamust ega söödavat kogust.

...samas paneeritud ja praetud või suitsutatud lihtne räim läheb vägagi peale, kuigi nende puhastamine on samuti üks paras koin

Kodus isenikerdajale on suureks abiks ka see
https://www.digar.ee/arhiiv/et/raamatud/22080
https://www.digar.ee/arhiiv/et/download/119895
- Che Latino
- Liige
- Kontakt:
Väga head soolaheeringat saab sellest poest: https://maardukala.ee/
Sellise ootamatu, nurgataguse koha peal aga rahvast käib palju.
Sellise ootamatu, nurgataguse koha peal aga rahvast käib palju.
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Head Fiskarsi kodukäärid ja 3 lõiget (saba,kõht ja pea)....samas paneeritud ja praetud või suitsutatud lihtne räim läheb vägagi peale, kuigi nende puhastamine on samuti üks paras koin![]()
Saba peab alles jääma, sealt hea kinni võtta kui taignasse kastad ja pannile paned.
Lürpasin viimase taldrikutäie nõgese suppi. Peaks olema ju viimsepäeva varu, aga maitseb hästi.
Ma teen iga päev naadi-murulaugu salatit hapukoorega. Naat annab massi ja teda ei pea peenras poputama, kasvab rsk ise. Noor murulauk on kangem kui suvine ja tapab naadi rohumaitset.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Mul pension veel lubab ka ilma naadita elada.
Tegelikult oleme päris mitmeid maitseidki unustanud, nooremat peret selle nõgese supiga vaja utsitada, et ei, ei kõrveta. Murulauk läks meil välja, praegu külvikasti jagu kasvuhoones tärkab.

Tegelikult oleme päris mitmeid maitseidki unustanud, nooremat peret selle nõgese supiga vaja utsitada, et ei, ei kõrveta. Murulauk läks meil välja, praegu külvikasti jagu kasvuhoones tärkab.
- paadikapten
- Liige
- Kontakt:
Mugav toit kah, kui maja ümber nõges mühinal kasvab. Kunagi teadsin üht paarikest, kes oli sõltuvuste küüsis. Elasivad oma tarekeses ja suvel oli neil lihtne elu. Maja maksudest üle jäänud raha suunati sõltuvustele ja söögiks oli nõgesesupp.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Kui saada on, siis proovi vimba - vähemalt sama hea kui siig! Hea koka puhul isegi veidi parem (isiklik arvamus

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vimb on tõesti väga maitsev kala, eriti sügisene. Tänapäeval üldse üllatavalt palju inimesi ei tea, et igal kalal on oma aeg, millal tasub pannile panna. Eelpool mainitud ''normaalne'' lest on hea alates augustist kuni novembrini. Kevadine ja talvine lest ongi rohkem nagu kriisitoit. Erand ongi vast ainult merisiig, mis on aasta ringi delikatess.
Vimb jaa , kannatab nii soolatult , suitsutatult kui kuivatatult süüa , muide , täitsa söödav on ka soolatud särjefilee .
Kas see sültjas tekstuur ei ole mitte mahetapmise tulemus? Kuskilt jäi silma/kõrva jutt Korea köögist ja väide et koer (kui nad seda söövad) tuleb kõigepealt malakatega surnuks peksta . Siis läheb adrenaliin verre ja liha jääb hea. Mitte et ma korea kööki kõrgelt hindaks ja koeraliha pole teadlikult küll söönud. Teadmatusest ... võib-olla. 1990-ndate shaslõkiputkade peakokad lähenesid asjale alati loominguliselt ja noor inimene on näljane.Peeter kirjutas: ↑09 Mai, 2024 22:53 Muideks, koduse sea liha on teistsugune... Ja ma ütleks, et siit Tartus turult ostmas käies või Rotaksi liha vaadates ma seda selles välismaakeeles tarbijakaitsesaadet vaadates nähtud sültjat tekstuuri ma näinud pole.... Ka proua ütleb, et ...see turu pealt võetud liha jääb vintskeks ja kipub "ära kuivama". Aga vat see poekamakas on hea pehme teha ja süüa, lähme parem Rimist&... mis ma nüüd siis teen....Rotaksi värske läbikasvanud malmist ahjupotis... rasv tilgub... maitseb hea ju.
Aga adrenaliini kohta leidsin sellise artikli
http://www.eau.ee/~alo/liha/sealiha/?Se ... äitajad/pH
Niipalju kui ma aru saan siis stressis tapetud sea liha on tihke ja unejutuga surnuks räägitud sea oma püdel. Väärt liha saab ikkagi vend Oskariga mees mehe vastu võideldes. Mõnikord võib muidugi siga ka võita ja et ta omnivoor on siis seekord siis sedasi. Juhtub

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist