Porutšik kirjutas: ↑27 Sept, 2024 15:02Samas ma pean imestamisväärseks soovi näha noid valimisi kas läbi Ukraina sõja või iisraeli või isegi Eesti prisma.
Aga miks peaks meie jaoks midagi muud lugema kui see, mis meid mõjutab? Minul isiklikult on täiesti ükskõik, kas või kui palju nad seal aborti teha võivad või kes omavahel abielluda saavad.
ekacariya kirjutas: ↑27 Sept, 2024 15:13Ma jäin mõtlema mis see bad deal oleks võinud olla? Anda Putinile kohe need piirkonnad Ukrainast mida ta nõudis? ...oota aga see ka ei klapi, ses sel juhul samuti, "Ukraina ei ole enam endine" st suurte purustuste asemel poleks enam isegi suuri piirkondi.
2022. aasta alguses ründasid venelased Kiievit. Kas see oleks ka kuulunud sinna "a bit" hulka, millest oleks võinud loobuda? Või pidas ta silmas mingit varasemat hetke?
Moskoovia soov ning Putini režiimi vajadus on kogu aeg olnud hoida Ukrainat endast sõltuvana. Ago Raudsepp kirjutas hiljuti PM-is, et Moskvale sobiks, kui Ukraina võtaks samasuguse asendi nagu Soome pärast Talvesõda (
https://maailm.postimees.ee/7425425/ak- ... ugu-kordub ), aga ma ausalt öelda kahtlen, kas sellestki piisaks. See tähendab, Ukrainale esitatakse küll umbes samasuguseid nõudmisi nagu Soomele, aga kuskil ei ole kirjas, et Ukraina pärast alistumist samamoodi rahule jäetaks. Ning on väga kahtlane, kas Soometki oleks jäetud, kui Stalin oleks kauem elanud.
Kogu see Trumpi jutt on minu arust lihtsalt demagoogia.
ekacariya kirjutas: ↑27 Sept, 2024 15:13Loodetavasti tulevane Zelenski kohtumine veidi aitab.
Olen skeptiline

.