Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump tagasi?

Postitus Postitas Fucs »

Lahe.
Kui UKR teemadel on kodanikule "diagnoosi" panemisel välja kujunenud kontrollküsimuseks "Kelle oma on Krimm?", siis meil oma asjade ajamises siin on kontrollküsimuseks hakanud saama "Kas toetad D.Trumpi või ei?"
:mrgreen:
Fucs kirjutas:Aga muidu on huvitav lugeda ja jälgida HINGEGA ja põlevsilmil omi asju ajavate inimeste poste.... vankumatud kodanikud... MÜTS MAHA!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 27 Sept, 2024 11:59Kui ikka millegi vastu sõnu valimata ning lausa hullunult võideldakse siis ma ikka küsin, et kas keegi tahab ühe hulluga samas paadis olla?
Inimesest, kes hakkab pooldama ükskõik keda või mida seetõttu, et Kapten Trumm toda sõimab, ei oska ma tõesti mitte kui midagi arvata :dont_know: .
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 27 Sept, 2024 12:40
isonts kirjutas: 27 Sept, 2024 11:59Kui ikka millegi vastu sõnu valimata ning lausa hullunult võideldakse siis ma ikka küsin, et kas keegi tahab ühe hulluga samas paadis olla?
Inimesest, kes hakkab pooldama ükskõik keda või mida seetõttu, et Kapten Trumm toda sõimab, ei oska ma tõesti mitte kui midagi arvata :dont_know: .
Seda muidugi. Ühe napaka kraaksatused ei pööra muidugi koheselt inimesi vastasleeri.
Foorum on põhimõtteliselt nagu raekoja plats linna südames. Kui nüüd üks hull seal platsil igapäev kuulutab kogu linnarahavale, et taevas kukub alla kohe, kui Trump saab USA järgmiseks presidendiks siis mida te sellest asjast arvate, kui te olete veendunud proua Harrise pooldaja?
Mina näiteks ei arva, et taevas selle pärast all kukub. Mina arvan, et algab järgmiste presidendi valimiste kampaania, millel Trump on samasugune "potensiaalne võitja" nagu oli Biden tänase valimiskampaania jooksul..
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Ma ei toeta kumbagi. Lihtsal põhjusel, et ei ela (veel) USA osariigis. Seega otsustaga nad oma asju ise.
Samas ma pean imestamisväärseks soovi näha noid valimisi kas läbi Ukraina sõja või iisraeli või isegi Eesti prisma. Tegu on USA sisese asjaga ja olgem ausad, USA-l on hulganisti probleeme, mille all ta juba vaarub. Kuidas saab näha neist probleemidest mööda ja uskuda et proua Harris toob midagi UUT nende lahendamisse? Mida ta siis siiani on teinud? Pole osaline lõdva piiri poliitikas, pole osaline narkolaine põhjustes, latiino gängide aina suuremas laiamises lõuna osariikides, häbiväärses pagemises Afganstanist jne jne. Mitte milleski ta pole osaline. Ta toovat ainult uut ja värsket õhku...Muide, kes lubas anda kodakondsuse miljonitele illegaalidele? Miskiprast Eesti tingimustes me peaks seda teadagi milleks.
Mulle ta tuletab meelde igasuguseid kallaseid+pakostasid jne, kes ei vastuta homme selle eest, mida nad on öelnud eile.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

"Any deal, even the worst deal, would have been better than what we have right now. If they made a bad deal, it would have been much better"
Ma jäin mõtlema mis see bad deal oleks võinud olla? Anda Putinile kohe need piirkonnad Ukrainast mida ta nõudis? ...oota aga see ka ei klapi, ses sel juhul samuti, "Ukraina ei ole enam endine" st suurte purustuste asemel poleks enam isegi suuri piirkondi. Üldse tundub et Trump elab mingis infosulus või ta ei tunne lihtsalt lähemat huvi. Loodetavasti tulevane Zelenski kohtumine veidi aitab.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mu meelest asepresidendil on seal vähe võimalust midagi ise otsustada ja teha. Praegu sattus ta presidendikandidaadiks ka puht tehniliselt, kedagi teist oleks olnud raske panna (päris võimatu vist küll mitte). Ikka veidi suurem šanss valituks saada kui poolsurnud Bidenil. Miljonitele illegaalidele kodakondsus? Mida nendega ikka teha, kui nad seal juba pikalt olnud on, lihtsalt vaja kuidagi ära vormistada. Saavad ka nendest tublid ameeriklased, nagu on saanud valdavast osast sellest rahvast, kes sinna sajandite jooksul kokku on sõitnud. Indiaanlaste käest on neist vähesed loa saanud. Ja kui esimeses põlvkonnas tubli ameeriklast ei saa, siis teises-kolmandas ikka, maad ja tööd veel jagub seal. Aga muidu jah, nende riik, valigu oma presidenti. Tulemus Eestit otse niiväga ei puuduta, aga Ukraina kaudu ka meid päris palju. Sellepärast me koos ukrainlastega elamegi protsessile kaasa. Trumpil ei ole seni olnud võimalik tõestada, et ta ukrainlaste jaoks parem president oleks, kuigi oleks ju võinud proovida. Seni üritab vastupidist kangekaelselt.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

ekacariya kirjutas: 27 Sept, 2024 15:13 "Any deal, even the worst deal, would have been better than what we have right now. If they made a bad deal, it would have been much better"
Ma jäin mõtlema mis see bad deal oleks võinud olla? Anda Putinile kohe need piirkonnad Ukrainast mida ta nõudis? ...oota aga see ka ei klapi, ses sel juhul samuti, "Ukraina ei ole enam endine" st suurte purustuste asemel poleks enam isegi suuri piirkondi. Üldse tundub et Trump elab mingis infosulus või ta ei tunne lihtsalt lähemat huvi. Loodetavasti tulevane Zelenski kohtumine veidi aitab.
See pole muiduti Trumpi, vaid valge ilma probleem - et seal ei kujutata ette blatnoikultuuri iseärasusi. Sellest ka taolised lollid arusaamad. Kui seal teed Putini relvatärina peale "diili", siis astub Putin veel kaks sammu edasi.

Selle asja mitte taiptamine annab igasugu survemängudes Moskvale tohutu eelise. Läänes võetakse neid lääne loogikaga (mis ei toimi). Annad Putinile osa territooriumi ära, siis ega ta sellega peatu. Siis läheb edasi ja varsti on järg Poola käes.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Porutšik kirjutas: 27 Sept, 2024 15:02Samas ma pean imestamisväärseks soovi näha noid valimisi kas läbi Ukraina sõja või iisraeli või isegi Eesti prisma.
Aga miks peaks meie jaoks midagi muud lugema kui see, mis meid mõjutab? Minul isiklikult on täiesti ükskõik, kas või kui palju nad seal aborti teha võivad või kes omavahel abielluda saavad.

ekacariya kirjutas: 27 Sept, 2024 15:13Ma jäin mõtlema mis see bad deal oleks võinud olla? Anda Putinile kohe need piirkonnad Ukrainast mida ta nõudis? ...oota aga see ka ei klapi, ses sel juhul samuti, "Ukraina ei ole enam endine" st suurte purustuste asemel poleks enam isegi suuri piirkondi.
2022. aasta alguses ründasid venelased Kiievit. Kas see oleks ka kuulunud sinna "a bit" hulka, millest oleks võinud loobuda? Või pidas ta silmas mingit varasemat hetke?

Moskoovia soov ning Putini režiimi vajadus on kogu aeg olnud hoida Ukrainat endast sõltuvana. Ago Raudsepp kirjutas hiljuti PM-is, et Moskvale sobiks, kui Ukraina võtaks samasuguse asendi nagu Soome pärast Talvesõda ( https://maailm.postimees.ee/7425425/ak- ... ugu-kordub ), aga ma ausalt öelda kahtlen, kas sellestki piisaks. See tähendab, Ukrainale esitatakse küll umbes samasuguseid nõudmisi nagu Soomele, aga kuskil ei ole kirjas, et Ukraina pärast alistumist samamoodi rahule jäetaks. Ning on väga kahtlane, kas Soometki oleks jäetud, kui Stalin oleks kauem elanud.

Kogu see Trumpi jutt on minu arust lihtsalt demagoogia.

ekacariya kirjutas: 27 Sept, 2024 15:13Loodetavasti tulevane Zelenski kohtumine veidi aitab.
Olen skeptiline :( .
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

isonts kirjutas: 27 Sept, 2024 11:59 Minule tundub, et sa teed inimestele valiku tegemise väga lihtsaks.
Kui ikka millegi vastu sõnu valimata ning lausa hullunult võideldakse siis ma ikka küsin, et kas keegi tahab ühe hulluga samas paadis olla?
Kas ma saan ôigesti aru, et sa pead silmas perekond Helmesid ja neid, kes nendega ühes paadis on?
Seal paadis on ikka üksjagu rahvast. Nii et üksi nad pole ning seega paistab, et valik pole nii lihtne midagi.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
an2
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas an2 »

USA presidendikandidaat Donald Trump ütles, et ei pea oma strateegiat Ukraina sõja lõpetamiseks "kapitulatsiooniks".
Ta ütles seda enne kohtumist Ukraina presidendi Vladimir Zelenskiga
"See ei ole alistumine. Minu strateegia on päästa elusid. Ma tahan päästa elusid. Miljonid inimesed on surnud, miljoneid rohkem, kui nad isegi arvavad. Ja see ei ole minu lahing, vaid see on võitlus inimkonna päästmise nimel," ütles ta. Trump lisas, et "see on kohutav sõda, mida poleks kunagi juhtunud", kui Trump oleks president.

No tema retoorika on natukene muutunud. Ehk mäletab, mida tähendas USA mainele Afgaanist väljatõmbamine. Sisuliselt julgustas see Putinit Ukrainat ründama.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Sho kirjutas: 27 Sept, 2024 19:33
isonts kirjutas: 27 Sept, 2024 11:59 Minule tundub, et sa teed inimestele valiku tegemise väga lihtsaks.
Kui ikka millegi vastu sõnu valimata ning lausa hullunult võideldakse siis ma ikka küsin, et kas keegi tahab ühe hulluga samas paadis olla?
Kas ma saan ôigesti aru, et sa pead silmas perekond Helmesid ja neid, kes nendega ühes paadis on?
Seal paadis on ikka üksjagu rahvast. Nii et üksi nad pole ning seega paistab, et valik pole nii lihtne midagi.
Ma pidasin silmas küll trummi hüsteeria hoogusi, aga nõustun ka selle seiskukohaga, et ta võib vabalt ka perekond Helmedega ühes paadis istuda. Lumpenlik stiil on sama.
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Kriku kirjutas: 27 Sept, 2024 18:54 Aga miks peaks meie jaoks midagi muud lugema kui see, mis meid mõjutab? Minul isiklikult on täiesti ükskõik, kas või kui palju nad seal aborti teha võivad või kes omavahel abielluda saavad.
Ja meid muidugi mõjutavad Harrise loosungid? Õnnelikust keskklassist ja õitsvast majandusest. Meil endil olid kah ju mingid huultelt loetud loosungid ja mitme aastaga on riik muutunud õnnetuse hunnikuks. Tahame me, et USA muutuks samasuguseks? Ja siis on lootust, et nad meid kaitsevad? No see on naiivsus kuubis. Aga seda naiivsust on meie meedia ääreni täis. Tibinad õhinal loevad meile ette protsente nagu omaaegsetel sotsvõistlustel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Porutšik kirjutas: 27 Sept, 2024 20:43
Kriku kirjutas: 27 Sept, 2024 18:54 Aga miks peaks meie jaoks midagi muud lugema kui see, mis meid mõjutab? Minul isiklikult on täiesti ükskõik, kas või kui palju nad seal aborti teha võivad või kes omavahel abielluda saavad.
Ja meid muidugi mõjutavad Harrise loosungid? Õnnelikust keskklassist ja õitsvast majandusest.
Ei, meid mõjutab USA välispoliitika. Ses osas pole seni olnud ühtki märki, et Harris võiks seda kuidagimoodi teisiti ajada kui demokraatide peavool ja Biden.

Majandust ma ei usu, et presidendi isik üldse märkimisväärselt mõjutaks.

an2 kirjutas: 27 Sept, 2024 19:44USA presidendikandidaat Donald Trump ütles, et ei pea oma strateegiat Ukraina sõja lõpetamiseks "kapitulatsiooniks".
Üldiselt kapitulatsioon just vaenlase nõudmistega (lad. k. capitula) nõustumist tähendabki.
vilhelm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vilhelm »

Teemaväline, aga siinkohal on kohane meenutada, et Kremli detsembri 2021 nõudmised ei piirdunud ainult Ukrainaga, vaid ka NATO pidi koristama end tagasi 1997.a. piiridesse. Et säästa miljoneid elusid ja et ühtlasi kaks korda toolilt mitte tõusta, oleks võinud siis vahepeal liitunud Ida-Euroopa riigid ka külma kätte jätta? Ja olekski Euroopas rahu. Küsimus - kas oleks?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Stabiilse geeniuse kapitulatsioon Kremli ees toob kaasa lihtsalt selle, et Vova astub veel kaks sammu edasi, haistes vastaspoole nõrkust.
Need kaks sammu saavad ilmselt olema siis sõjalised aktsioonid Balti riikide ja Poola suunal, ilmselt tulenevalt Kaliningradi isolatsiooni jäämisest. Za odno - lõigata läbi ka Suwalki koridor. Soome poolel pole selliseid huvisid ja vastu molu saamise risk on suur - ehk vaevalt nad seal alustavad. Lisaks on Soome selja taga suur Skandinaavia sügavus ja Norra-Rootsi kindel toetus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline