Dr.Sci kirjutas: ↑18 Dets, 2024 21:58
alfa hotel kirjutas: ↑18 Dets, 2024 21:34
sci, kas sinu meelest oleks mõistlik Eestil Euroopa Liidust lahkuda? Kas see teeks siinse elu paremaks? Kui jah, siis mille poolest täpsemalt?
Kas peaks lahkuma ka NATO-st?
Kas Eestil on võimalik olla vaba riik olukorras, kus ta eelnimetatud liitudesse ei kuuluks?
EL liikmeks olemise temaatika tuleks küll üle vaadata. Ma ei räägi siinkohal kui kõver peaks olema banaan või kurk, aga teatud reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) ja komkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. Ma ei tea, võibolla teeks, igal juhul ma lobiseksim vähem ja teeksin rohkem tegelikku mat väärtustega seotud tööd. Ja see on 1 näide. Rail Baltic kohe järgmine. Prügimajandus, Vähemuste kaitsmine. Mingid konkurentsiseadused mis ei luba meil oma ettevõtteid toetada. Kohustus lammutada roheenergiatööstust (hüdroelektrijaamad) jne... ma tõesti õhtul ei jõua kõike kokku võtta, ma üritan endast endiselt hommikuinimest kell 6 ärkamisega luua ja öösel magaks ka.
Nato? 1,5 käega poolt. Võibolla ka 2 käega, on olemas teatud ohud...
EL - praegu poolt kui see oleks majandusühendus nagu alul oli mitte praegune poliitiline bürokraatlik maailmas mõjuvõimuta mass. Kuna see ei ole nii, siis vastu.
Ja head ööd... võite mind nüüd järgmised 8+ tundi tümitada... homme kui tekib jälle aeg kus füüsikast ja matemaatkast saab siiber... eks ma siis jälle propagandeerin.
1. reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) - ja konkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. => Olles ühisel turul peavad regulatsioonid üle selle süsteemi olema ühtsed. Kas need on liiga karmid või leebed. EL arvatavasti oli liiga optimistlik neid reegleid kehtestades, et tehnoloogia jõuab vajadustele järgi. Aga see teine teema. Ja no nagu ma aru saan, kui sa RB'ikuga tegeled, siis mõjutabki EL sinu rahakotti otseselt, andes sulle tööd. Seda raha poleks muidu Eestisse tulnud

Inimesed unustavad banaanikõverate kõrval ära, kui suur Neto saaja me seni oleme EL'is olnud.
2. RB iseenesest on liiga lai teema, et seda siin lahata. Kas ta on tasuv, arvatavasti mitte, kas ta on julgeolekut tõstev, kindlasti. Äkki kunagi Orc'ide maast saab kah normaalne riik ja siis meil on olemas taristu vedada kaupu Orc'ide teiseks suurde linna näiteks

Või suudame Helsingiga tunneli valmis teha.
3. Kas sa tahaksid nõukaaegset prügimajandust tagasi? See on puhas, tahan olla laisk Ivan ahjupeal ja sihvkakoori maha sülitada, mentaliteet.
4. Mis on halb teiste kaitsmises, kes enda eest seista ei saa? See, et mingid tegelased selle varjus enda agendat proovivad levitada (aka "Homopropaganda" ) või peale suruda. See on järgmine tase. Seda ei poolda ka mina. "Ela ise ja lase teistel elada"
5. Sul on ühisturg. Äkki homme, mõni suurem riik tahaks enda ettevõtteid toetada ja meie ettevõtted peaksid pillid kokku pakkima. Eesti ei suudaks kunagi sellist subsideerimisvõistlust võita. Äkki peaks hoopis just teistpidi, üldse igasugu subsideerimisi, vähendama. Tegeleksid inimesed asjadega seal, kus selleks on soodsad olud, mitte ei elaks vaid subsiidiumitest.
6. Kellele meeldivad kalad, kellele roheenergia. Arvan et siin ei ole ühte õiget vastust.