Kremli troll vooglaid

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Dr.Sci
Liige

Re: Kremli troll vooglaid

Postitus Postitas Dr.Sci »

alfa hotel kirjutas: 18 Dets, 2024 21:34 sci, kas sinu meelest oleks mõistlik Eestil Euroopa Liidust lahkuda? Kas see teeks siinse elu paremaks? Kui jah, siis mille poolest täpsemalt?

Kas peaks lahkuma ka NATO-st?

Kas Eestil on võimalik olla vaba riik olukorras, kus ta eelnimetatud liitudesse ei kuuluks?
EL liikmeks olemise temaatika tuleks küll üle vaadata. Ma ei räägi siinkohal kui kõver peaks olema banaan või kurk, aga teatud reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) ja komkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. Ma ei tea, võibolla teeks, igal juhul ma lobiseksim vähem ja teeksin rohkem tegelikku mat väärtustega seotud tööd. Ja see on 1 näide. Rail Baltic kohe järgmine. Prügimajandus, Vähemuste kaitsmine. Mingid konkurentsiseadused mis ei luba meil oma ettevõtteid toetada. Kohustus lammutada roheenergiatööstust (hüdroelektrijaamad) jne... ma tõesti õhtul ei jõua kõike kokku võtta, ma üritan endast endiselt hommikuinimest kell 6 ärkamisega luua ja öösel magaks ka.
Nato? 1,5 käega poolt. Võibolla ka 2 käega, on olemas teatud ohud...
EL - praegu poolt kui see oleks majandusühendus nagu alul oli mitte praegune poliitiline bürokraatlik maailmas mõjuvõimuta mass. Kuna see ei ole nii, siis vastu.

Ja head ööd... võite mind nüüd järgmised 8+ tundi tümitada... homme kui tekib jälle aeg kus füüsikast ja matemaatkast saab siiber... eks ma siis jälle propagandeerin.
Dr.Sci
Liige

alari kirjutas: 18 Dets, 2024 21:50
Dr.Sci kirjutas: 18 Dets, 2024 19:29 Stenogrammist.
See on rahvaste enda valik, kas nad tahavad seda teha või ei taha. See on kohatu, kui seda surutakse peale. See ongi see Nõukogude mentaliteet, mis ei hinda mitte iseseisvust, vaid nihukest kuulekust, tublidust, eks ole: "Vaadake, kui tublid meie oleme, meie hurjutame kõiki neid, kes ei ole nii tublid nagu meie suure liidu silmis."
Minu arvates on tõesti kohatu, et Varro propageerib ja peale surub mõtet, et kui hea on Vene riik ja kui hästi on seal asjad. Ma ei taha, et Vene riik Eestisse laieneks, kuigi Varro jaoks see pole ilmselt probleem - tema jaoks on peamine, et tal lastakse oma väärtuseid teistele inimestele peale suruda.
Oh jah... mis jäi järjekordsele kasulikule idioodile arusaamatuks? NSVL mentaliteet hindas kuulekust, tublidust. VV rõhus et iseseisvus on oluline. Ja et Nõukogude mentaliteeti mis tema hinnangul vohab nii Eesti kui EL poliitikas me ei vaja. Aga no ei oska inimesed lugeda ja mõtelda... ei oska. Hale.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kriku kirjutas: 18 Dets, 2024 21:32 Ebalegitiimne see muidugi oli, sest PS ei võimaldanud niisugust rahvahääletust, aga vastupidiselt sinu poolt väidetuna oli asi nii, et valitsus tahtis poliitilistel põhjustel iga hinna eest rahvahääletust korraldada, olgu selle juriidilise küljega nagu on.
Mida või millist rahvahääletust PS ei võimaldanud? Pane mingi link oma arvamusele.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Ma kogu teemat pole lugenud kuid eu kohta : mina olen küll pooldaja kuid mind häirib see liigne agarus , soov kõike reguleerida , trahvida , administreerida , liigne bürokraatia muudab otsuste tegemise aeglaseks , keeruliseks , olgu .
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

Dr.Sci kirjutas: 18 Dets, 2024 22:02
alari kirjutas: 18 Dets, 2024 21:50
Dr.Sci kirjutas: 18 Dets, 2024 19:29 Stenogrammist.
See on rahvaste enda valik, kas nad tahavad seda teha või ei taha. See on kohatu, kui seda surutakse peale. See ongi see Nõukogude mentaliteet, mis ei hinda mitte iseseisvust, vaid nihukest kuulekust, tublidust, eks ole: "Vaadake, kui tublid meie oleme, meie hurjutame kõiki neid, kes ei ole nii tublid nagu meie suure liidu silmis."
Minu arvates on tõesti kohatu, et Varro propageerib ja peale surub mõtet, et kui hea on Vene riik ja kui hästi on seal asjad. Ma ei taha, et Vene riik Eestisse laieneks, kuigi Varro jaoks see pole ilmselt probleem - tema jaoks on peamine, et tal lastakse oma väärtuseid teistele inimestele peale suruda.
Oh jah... mis jäi järjekordsele kasulikule idioodile arusaamatuks? NSVL mentaliteet hindas kuulekust, tublidust. VV rõhus et iseseisvus on oluline. Ja et Nõukogude mentaliteeti mis tema hinnangul vohab nii Eesti kui EL poliitikas me ei vaja. Aga no ei oska inimesed lugeda ja mõtelda... ei oska. Hale.
Kui Varro ei salli NSVLi mentaliteeti, siis miks ta Putinit nii väga fännab?

Ja oma tutvusringkonnas ma ei tea ühtegi intelligentset inimest, kes arvaks, et Varro ajab õiget asja propageerides Venemaad. Kogu mu tutvusringkond on ikka väga valesti aru saanud Varro sõnadest :D , ainult Dr Sci on õigesti aru saanud.
Tavaliselt kui sõnum kohale ei jõua, siis on süüdi selles see, kes sõnumit kehvasti edastab, mitte inimesed, kes aru ei saa.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Runkel kirjutas: 18 Dets, 2024 22:13
Kriku kirjutas: 18 Dets, 2024 21:32 Ebalegitiimne see muidugi oli, sest PS ei võimaldanud niisugust rahvahääletust, aga vastupidiselt sinu poolt väidetuna oli asi nii, et valitsus tahtis poliitilistel põhjustel iga hinna eest rahvahääletust korraldada, olgu selle juriidilise küljega nagu on.
Mida või millist rahvahääletust PS ei võimaldanud? Pane mingi link oma arvamusele.
Kaugeneb teemast, aga probleem on vähemalt kahekihiline.

Esiteks, PS §106 välistas ja välistab expressis verbis rahvahääletuse korraldamise välislepingu ratifitseerimise üle.

Teiseks, rahvahääletus toimus "Euroopa Liiduga ühinemise ning Eesti Vabariigi põhiseaduse täiendamise osas". Küsimus oli vastavalt: "Kas Teie olete Euroopa Liiduga ühinemise ja Eesti Vabariigi põhiseaduse täiendamise seaduse vastuvõtmise poolt?" https://www.riigiteataja.ee/akt/623093 . Põhiseaduse selline "täiendamine" on põhiseaduse muutmine, põhiseaduse muutmise protseduur oli ammendavalt kirjeldatud põhiseaduses endas ning toimunu seda ei järginud. Järelikult oli protseduur ilmselgelt ebaseaduslik ning vastu võetud "täiendused" õigustühised.

See aga ei muuda Euroopa Liitu astumist ebaseaduslikuks, sest valitsus ja Riigikogu võisid seda teha ka ilma rahvahääletuse palaganita.

Dr.Sci kirjutas: 18 Dets, 2024 21:58EL liikmeks olemise temaatika tuleks küll üle vaadata. Ma ei räägi siinkohal kui kõver peaks olema banaan või kurk, aga teatud reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) ja komkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. Ma ei tea, võibolla teeks, igal juhul ma lobiseksim vähem ja teeksin rohkem tegelikku mat väärtustega seotud tööd. Ja see on 1 näide. Rail Baltic kohe järgmine. Prügimajandus, Vähemuste kaitsmine. Mingid konkurentsiseadused mis ei luba meil oma ettevõtteid toetada. Kohustus lammutada roheenergiatööstust (hüdroelektrijaamad) jne... ma tõesti õhtul ei jõua kõike kokku võtta, ma üritan endast endiselt hommikuinimest kell 6 ärkamisega luua ja öösel magaks ka.
Meie ekspordist läks 2023. aastal 74% Euroopa Liitu: https://www.err.ee/1609248219/eesti-kau ... al-jarsult . Kõik EL-i või NATO vastu olijad võiksid ka öelda, mida nad alternatiiviks peavad. vooglaiu puhul küll näib see üsna selge olevat.
Luderi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luderi »

Dr.Sci kirjutas: 18 Dets, 2024 21:58
alfa hotel kirjutas: 18 Dets, 2024 21:34 sci, kas sinu meelest oleks mõistlik Eestil Euroopa Liidust lahkuda? Kas see teeks siinse elu paremaks? Kui jah, siis mille poolest täpsemalt?

Kas peaks lahkuma ka NATO-st?

Kas Eestil on võimalik olla vaba riik olukorras, kus ta eelnimetatud liitudesse ei kuuluks?
EL liikmeks olemise temaatika tuleks küll üle vaadata. Ma ei räägi siinkohal kui kõver peaks olema banaan või kurk, aga teatud reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) ja komkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. Ma ei tea, võibolla teeks, igal juhul ma lobiseksim vähem ja teeksin rohkem tegelikku mat väärtustega seotud tööd. Ja see on 1 näide. Rail Baltic kohe järgmine. Prügimajandus, Vähemuste kaitsmine. Mingid konkurentsiseadused mis ei luba meil oma ettevõtteid toetada. Kohustus lammutada roheenergiatööstust (hüdroelektrijaamad) jne... ma tõesti õhtul ei jõua kõike kokku võtta, ma üritan endast endiselt hommikuinimest kell 6 ärkamisega luua ja öösel magaks ka.
Nato? 1,5 käega poolt. Võibolla ka 2 käega, on olemas teatud ohud...
EL - praegu poolt kui see oleks majandusühendus nagu alul oli mitte praegune poliitiline bürokraatlik maailmas mõjuvõimuta mass. Kuna see ei ole nii, siis vastu.

Ja head ööd... võite mind nüüd järgmised 8+ tundi tümitada... homme kui tekib jälle aeg kus füüsikast ja matemaatkast saab siiber... eks ma siis jälle propagandeerin.
1. reglementatsioonid mõjutavad meie energiatööstust (CO2) - ja konkreetselt selle kaudu minu isiklikku rahakotti. => Olles ühisel turul peavad regulatsioonid üle selle süsteemi olema ühtsed. Kas need on liiga karmid või leebed. EL arvatavasti oli liiga optimistlik neid reegleid kehtestades, et tehnoloogia jõuab vajadustele järgi. Aga see teine teema. Ja no nagu ma aru saan, kui sa RB'ikuga tegeled, siis mõjutabki EL sinu rahakotti otseselt, andes sulle tööd. Seda raha poleks muidu Eestisse tulnud ;) Inimesed unustavad banaanikõverate kõrval ära, kui suur Neto saaja me seni oleme EL'is olnud.
2. RB iseenesest on liiga lai teema, et seda siin lahata. Kas ta on tasuv, arvatavasti mitte, kas ta on julgeolekut tõstev, kindlasti. Äkki kunagi Orc'ide maast saab kah normaalne riik ja siis meil on olemas taristu vedada kaupu Orc'ide teiseks suurde linna näiteks ;) Või suudame Helsingiga tunneli valmis teha.
3. Kas sa tahaksid nõukaaegset prügimajandust tagasi? See on puhas, tahan olla laisk Ivan ahjupeal ja sihvkakoori maha sülitada, mentaliteet.
4. Mis on halb teiste kaitsmises, kes enda eest seista ei saa? See, et mingid tegelased selle varjus enda agendat proovivad levitada (aka "Homopropaganda" ) või peale suruda. See on järgmine tase. Seda ei poolda ka mina. "Ela ise ja lase teistel elada"
5. Sul on ühisturg. Äkki homme, mõni suurem riik tahaks enda ettevõtteid toetada ja meie ettevõtted peaksid pillid kokku pakkima. Eesti ei suudaks kunagi sellist subsideerimisvõistlust võita. Äkki peaks hoopis just teistpidi, üldse igasugu subsideerimisi, vähendama. Tegeleksid inimesed asjadega seal, kus selleks on soodsad olud, mitte ei elaks vaid subsiidiumitest.
6. Kellele meeldivad kalad, kellele roheenergia. Arvan et siin ei ole ühte õiget vastust.
wellend89
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas wellend89 »

Ütlemata tore on seda kõike siin lugeda. Mõned aastad tagasi sai siit foorumist automaatse bänni kui julgesid varrot, palvehelmeid und co'd kritiseerida, ikkagi "riigikaitseliselt lugupeetavad isikud" :wall:

Oh Sa ropp ja roojane, pimehull ja pöörane.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kahtlen väga, kas vooglaiu kohta on keegi kunagi siin foorumis niimoodi öelnud, saati veel sel põhjendusel kedagi bänninud.
Dr.Sci
Liige

Miskipärast arvatakse automaatselt et kui inimesel ei meeldi EL - siis igatseb ta automaatselt NSVL aega tagasi. No ei igatse -(kuigi meil on foorumis isegi lõim NSVL heade asjade kohta) aga juba 40 aastat tagasi poolkinniste silmadega sain aru et midagi on väga mäda. EL-is on ka häid asju (nagu kaupade ja teenuste ja inimeste vaba liikumine) - kuigi katsu end insenerina kuidagi Soomes/Rootsis kehtestada... eraettevõtjana siis. Või vaataks üle kuidas jagunevad põllumajandustoetused ... või ... ja me jõuame pika nimekirjani taas mis toobki arusaama et EL vajaks korralikku reformi... aga ainukesed reformid millest juttu on on need et ikka föderatsiooni poole ja veel rohkem võimu keskkomiteele. Ja nii kui see välja öelda oledki automaatselt VV ja Kremli troll ja kes iganes. Sry, ma olen ikkagi insener ja otsapidi teadlane ja Maul halten und weiter dienen mentaliteet mulle ei sobi, ükskõik kuidas mõned akf-id üritavad seda mulle peale suruda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas: 19 Dets, 2024 7:03ja me jõuame pika nimekirjani taas mis toobki arusaama et EL vajaks korralikku reformi... aga ainukesed reformid millest juttu on on need et ikka föderatsiooni poole ja veel rohkem võimu keskkomiteele. Ja nii kui see välja öelda oledki automaatselt VV ja Kremli troll ja kes iganes.
Sel põhjendusel pole siin kedagi Kremli trolliks kutsutud.

Usutavat alternatiivi EL-ile sul siis ka ei ole, ainult targutad?
Dr.Sci
Liige

Kriku kirjutas: 19 Dets, 2024 7:06
Dr.Sci kirjutas: 19 Dets, 2024 7:03ja me jõuame pika nimekirjani taas mis toobki arusaama et EL vajaks korralikku reformi... aga ainukesed reformid millest juttu on on need et ikka föderatsiooni poole ja veel rohkem võimu keskkomiteele. Ja nii kui see välja öelda oledki automaatselt VV ja Kremli troll ja kes iganes.
Sel põhjendusel pole siin kedagi Kremli trolliks kutsutud.

Usutavat alternatiivi EL-ile sul siis ka ei ole, ainult targutad?
1988 inimesed hakkasid uskuma et iseseisev Eesti on võimalik. Nii kui saime iseseisvaks, tormasime kohe uude liitu. Oleks võinud jääda assiotsatsioonileppe juurde, või iseseisvaks. Või rääkida välja paremaid tingimusi. Praegu näiteks katsuks lahti saada sellest CO2 temaatikast et saaks hoida käigus oma põlevkivijaamad, saaks stabiilsema energeetika, hakkaks ka investeeringuid tagasi tulema mitte välja minema. Tegeleb sellega keegi riigi tasemel .... ei tegele, meil on kõik hästi, kuigi riik on nii viletsas seisus et ministrid vajavad kuus 1500€ esinduskulusid muidu peavad dressides tööl käima (viide jälle eilsele RK stenogrammile)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ühesõnaga ainult targutad, teadlane. Mis EL-i asemel tegema peaks, ei ütle.
Dr.Sci
Liige

Kriku kirjutas: 19 Dets, 2024 7:24 Ühesõnaga ainult targutad, teadlane. Mis EL-i asemel tegema peaks, ei ütle.
Ütlen otse. Astuma välja, ja püüame hakkama saada iseseisva riigina. Sobib. Nüüd ootaks põhjendust miks Eesti ei saa olla iseseisev riik.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas: 19 Dets, 2024 7:38
Kriku kirjutas: 19 Dets, 2024 7:24 Ühesõnaga ainult targutad, teadlane. Mis EL-i asemel tegema peaks, ei ütle.
Ütlen otse. Astuma välja, ja püüame hakkama saada iseseisva riigina. Sobib. Nüüd ootaks põhjendust miks Eesti ei saa olla iseseisev riik.
Nagu ütlesin - 74% meie ekspordist läheb EL-i. Mis sellest järele jääks, kui ühisturult lahkuda, eriti veel Venemaale kehtestatud sanktsioone arvestades?

Kui Venemaast saaks jälle meie suurim väliskaubanduspartner, kas me oleksime siis iseseisvamad?
eesti_venemaa_kaubandus.jpg
https://haldus.eestipank.ee/sites/defau ... 006/_5.pdf
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist