Kriku kirjutas: ↑02 Mär, 2025 13:31
Vastuseks töötas vastaspartei välja plaani provotseerida-manipuleerida Zelenskit, et ta teeks midagi, mis Trumpi ümber paneks mõtlema. Selle heaks läksid käiku provokatiivsed küsimused konservatiivsetelt ajakirjanikelt ("miks te ülikonda ei kanna?") ja lõpuks Vance'i soolo. Kahjuks see plaan õnnestus.
Väga harva saab sellist kildkondade vahelist ussitamist otseülekandes näha, aga Valges Majas on see praegu väga tõenäoliselt igapäevane.
Ei usu seal seda demokraatide vandenõud. Sest taolisele üritusele lastakse ainult eriti õukondlikke ajakirjanikke, näiteks TASS-i esindajad. Mingid demokraatide meelsed või "kahtlased" kanalid, vaevalt.
Pigem usuks USA enda vaatlejate hinnangut, et kogu üritus oli MAGA kamba ettevalmistatud lõks, mille eesmärk oli võimaldada Trumpil sujuvalt UKR toetamisest ja rahuportsessist taganeda, veeretades asja nässumineku süü Zelenskile. Trumpil on teemast vaja taganeda selleks, et talle on selgeks saanud, et Kreml rahu tegema ei hakka. Antud arvamus on USA vaatlejate hulgas valdav (olen neid youtube kaudu kaks õhtut kuulanud).
Panid tähele, kuidas Trump kannatlikult ootas, kui osapooled oma kokkulepitud tati said ära pritsida (ülikonna puudumisest kuni austuse puudumiseni)?
Ja noh, see "head trumpi kaaskondlased, kes soovitasid Zelenskil teha seda ja toda, et Trump toetaks" - ei usu hästi.
Minu arvaetes see Zelenski repliik, mis Trumpi närvi ajas, oligi keelebarjääri küsimus. Ta tahtis öelda, et kui teil oleks sõda, oleks teil ka igasuguseid probleeme (tõenäoliselt polnud sedagi vaja öelda), aga ei tulnud päris nii välja.
Zelenski jutu kokkuvõttev mõte oli mulle küll perfektselt selge - sõjas oleval riigil on palju probleeme, millest teie siin ookeani taga suurt aru ei saa, aga kui Kremlil lastakse vanaviisi laiutada, siis peagi jõuavad probleemid ka teieni (mispeale Trump kukkus röökima). Trump pole vist ajalootunnis kuulanud, et pidades JFK pehmoks, pani Moskva tuumaraketid 1962 Kuubale püsti ja kaks nädalat oli maailm sentimeetri kaugusel tuumasõjast. Ja mitte väga ammu polnud ka aeg, kui teatud reisilennukid kohtusid NYC-s kõrghoonetega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.