Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

vaoinas kirjutas: 22 Mai, 2025 14:33
TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:20 No osa asju tuleb Sul otse oma peast, ise mõtlesid välja selle välja või? Mina ei soovi kallimaid hindu näha , vaid heal juhul sooviks näiteks oma kauba eest õiglast hinda saada, ehk siis kas ma peaks tasuta töötama, et kellegile odavat tomatit kätte lõhkuda?

Ei no loomulikult, võid sa soovida seda "õiglast hinda" saada - kes seda keelda saab.
Ainult, et vaevalt keegi sulle puhtast patriotismist ja ligimesearmastusest seda maksab, kui
kõrval on konkurendi kraam, mis on neli korda odavam ja maitseb paremini.

Päeva lõpuks istub TALUPOEG TALUJA oma õiglase hinna sooviga nende tomatite otsas ja siis on jälle kõik teised süüdi, et niiviisi läks.
TALUPOEG TALUJA ei istu tomatite otsas, vaid võtab keldrist tomatimöksi ja keerab selle keedetud kartulite peale laiali. Sööb kõhu täis ja on asjaga rahul! Mina enam kellegile tomateid ei müü. Järage oma odavaid tomateid ise! :mrgreen:
Aga ma ei saa aru kuskilt otsast, et minu tomatid kehvemad oleksid, sest mingeid väetiseid pole kasutanud, ei pritsi ka üldse. Kõik mahe.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:40 Aga ma ei saa aru kuskilt otsast, et minu tomatid kehvemad oleksid, sest mingeid väetiseid pole kasutanud, ei pritsi ka üldse. Kõik mahe.
A võibolla sellepärast see Läti tomat maitsebki paremini, et sul on mingi väetisevaba tomat?
See on nagu mingi laktoosivaba piim, transrasvavaba komm või alkovaba õlu.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:20
AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 13:57
Lemet kirjutas: 22 Mai, 2025 13:54

Kusjuures on ka Selveris viimastel aastatel täiesti tomatimaitselisi ja -lõhnalisi vilju müüdud, päritolumaa oli vist tõepoolest Hispaania.
Väga head ja eelkõige odavad on Läti ja Leedu tomatid. Lidlis on hetkel Leedu kollased tomatid müügil. Kiidan.
Ei tea miks Eesti asi nii kallis peab olema ja TALUPOEG TALUJA moodi tüübid sooviks veel kallimaid hindu näha. Eelmine suvi oli vist Selveris Eesti ja Läti tomat kõrvuti, eesti oma oli 4,99 ja Läti oma 1,19, kusjuures Läti oma oli maitselt parem
No osa asju tuleb Sul otse oma peast, ise mõtlesid välja selle välja või? Mina ei soovi kallimaid hindu näha , vaid heal juhul sooviks näiteks oma kauba eest õiglast hinda saada, ehk siis kas ma peaks tasuta töötama, et kellegile odavat tomatit kätte lõhkuda?
Mis asi on õiglane hind? Ma tahaks ka saada õiglast palka - no sellist Shveitsi keskmist, 6700 EUR kuus
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Asi on tegelikult selles, et mul on kasvuhoone tehtud vanadest akendest ja ka katuses on klaas.Kõrgust on ka piisavalt. Tuulutamise võimalus on ka organiseeritud. Ja peale selle on ka asend hea. Muud nõidumised ka veel lisaks ja tulevadki head tomatid. Seal pole mingit suurt kunsti. Proovige järgi!

T.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:49

Mis asi on õiglane hind? Ma tahaks ka saada õiglast palka - no sellist Shveitsi keskmist, 6700 EUR kuus
Õiglane hind? Kuule sõber! Ma tõesti ei tea kui suur see olema peaks. Aga see peaks olema selline, et mul tasuks kasvatada tomatit ja raha jääks üle ka investeerimiseks järgmisse hooaega+ veel ma ei tohiks nälga jääda oma tegevuse tulemusel. Vastasel korral ma ju lihtsalt lõpetaksin selle jama ära. Riiklikul tasemel selline asi ju organiseeriti väiketaludele. No ja lõpetasidki vaikselt ära. Kui aga lõpetajaid peaks olema rohkesti, siis ju lõpuks omamaist kaupa pole ja järgmise sõja ajal mida me siis sööme? Siis kui kõigil kõht tühi, alles siis ehk hakkavad osad ametnikud pealinnas mõtlema, et mida me siis õieti tegime, et selline asi juhtuda sai... Minuarust nälg on ainuke asi, mis siin asju muudaks. Aga no looda sa...
Viimati muutis TALUPOEG TALUJA, 22 Mai, 2025 15:04, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:58Kui aga lõpetajaid peaks olema rohkesti, siis ju lõpuks omamaist kaupa pole ja järgmise sõja ajal mida me siis sööme?
Ilma tomatiteta saame vabalt hakkama.
VMO
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VMO »

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 9:21
Kapten Trumm kirjutas: 22 Mai, 2025 8:46 Kõik räägivad kohalikust, aga Rimi piimaletis rabatakse kõige rohkem neid Rimi inhouse pakis piima, mis on toodetud tont teab kus (ilmselt Leedus).
https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/pii ... l/p/814150
Veidi tarkust, mida sain piimanduses töötanud ema käest. Piimatoodetel on kõikidel pakkidel tootja peale märgitud - otsi üles väike ovaalne märk, milles riigi tähis ja tootja tehase number. Eesti puhul siis näiteks EE 109, EE 110 jne. 109 on Farmi, 110 Laeva (Alma). Viimati kui näiteks Rimi hapukoort vaatasin, siis oli see EE109 ehk Farmi. Mõni aasta tagasi tegi Rimi asju Laeva.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Igatahes, ca 15 aastat tagasi perekondlik rekkamees ütles, et võttis Estiko plastarist (ei tea kes praegu on kile tarnja) Luunja kurgikile rullid peale ja sihtkoht oli hispaania.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 22 Mai, 2025 15:01
TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:58Kui aga lõpetajaid peaks olema rohkesti, siis ju lõpuks omamaist kaupa pole ja järgmise sõja ajal mida me siis sööme?
Jaa, täitsa vabalt. Aga kui Sa mitu aastat mingeid siniseid kanakonte järad, küll tuleb isu tomati järgi tagasi. Või tulete talupoja juurde riiuleid rekvireerima...:mrgreen:
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

Some kirjutas: 22 Mai, 2025 14:24 Kus mul meeldib vahel käia on Balti jaama turg. Hinnad samamoodi kallid aga planeering on asjalik ja leiab asju mida mujalt poodidest ei leia.
Balti jaama turult leiab wagyu steigi grillimiseks. Vist ainuke Tallinna turgudest, kus nii on.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Akf Talupoeg Tasuja, ma olen sellisest kohast ostnud https://talutoodang.ee/talutooted/
Kas see on hetkel õiglane hind? Ise ostaksid naabrimehelt sellise hinnaga puuduolevad juurikad?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 15:05
Jaa, täitsa vabalt. Aga kui Sa mitu aastat mingeid siniseid kanakonte järad, küll tuleb isu tomati järgi tagasi. Või tulete talupoja juurde riiuleid rekvireerima...:mrgreen:
Kui on hea tomat siis saab sellest väga head ledžo laatse toote teha. Või tomatipastat. Te ei jõua nii palju ette toota, kui rahvas osta soovib.
Kusjuures kui need ameerika kanakoivad olid samad, mida kohlikud grilliputkad suitsukanakoibadena müüsid siis 90datel siis mul hakkab ila tilkuma juba seda aega meenutades.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 15:05
Julgen siiski arvata, et kui peaks sõda tulema, siis on tomatipuudus üks väiksemaid muresid.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Some kirjutas: 22 Mai, 2025 15:23 Akf Talupoeg Tasuja, ma olen sellisest kohast ostnud https://talutoodang.ee/talutooted/
Kas see on hetkel õiglane hind? Ise ostaksid naabrimehelt sellise hinnaga puuduolevad juurikad?
Ma ei tea hetkel öelda, pole uurinud mujalt hindu ja minu hindamine oleks hetkel väga ebamäärane...

Aga naabrimees krt. tore mees, annab niisama, kui tal peaks midagi üle jääma. Ja siis mina annan ka vahest midagi, mida üle jääb, samamoodi tasuta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AMvA kirjutas: 22 Mai, 2025 14:49 Mis asi on õiglane hind? Ma tahaks ka saada õiglast palka - no sellist Shveitsi keskmist, 6700 EUR kuus
Taolise palgatasemega kaasneksid vältimatult Sveitsis elamise kulud, kui meil palgad sinna tõuseks. Kuigi kadakeestlased armastavad pidevalt rääkida, kuidas Eestis on sitt ja vot selles riigis on ägedalt odav, siis minu tähelepanekud näitavad midagi muud. Viimati Soomes käies, maksin oma lemmik-Fanta eest siinse 1,40 asemel kohalikus supermarketis kaks korda rohkem. Kui iga samaväärse asja eest laduda lauale kaks korda rohkem, siis pole see poole suurem nominaalpalk ju eriline võit.

Keskmise kadakaeestlase äriplaan on käia välismaal kõrgemal palgal, toituda seal tähtaja ületanud odavjurast, elada 10-kesi ühetoalises korteris ja Eestisse tagasi tulles targutada, kuidas seal kõik Eestist palju odavam on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist