Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Some »

Vahelduseks ka pisut nuttu ja hala. Kas ametnikud tõesti ei oska kommunikeerida, mis nüüd Tallinna kalmistutel toimuma hakkab?
https://www.err.ee/1609701381/tallinn-k ... ga-kuunlad
Matmisala (endine termin matmiskoht) eraldab kalmistu haldaja ja seda reserveerida ei saa. See tähendab, et uus matmisala eraldatakse matmiseks alles siis, kui inimene on surnud.
Üldjuhul eraldatakse vaid ühe- või kahekohalisi hauaplatse, erandina kolmekohaline hauaplats. Seletuskirjas märgitakse, et suured, nii-öelda suguvõsa hauaplatsid on tänapäeval ebaotstarbekad, tekitavad vaidlusi maetute lähedaste vahel ja nende hooldamine käib hauaplatsi kasutajale sageli üle jõu.
Saan aru, et mind maetakse surres suvakale hauaplatsile aga kas minu naine, no nii umbes 10a hiljem saab minu kõrvale või läheb ka suvalisele vabale platsile?

Minu ämm pidanuks maetama suguvõsa hauaplatsile, seal koht selleks olemas, Muidugi ta nii kobedas vormis, et elab meid kõiki üle aga kas tulevikus ikka saab?
Hauaplatsi kasutamise loa tähtaeg muudetakse 15 aastalt tähtajatuks, urnikambri kasutamise leping jääb siiski tähtajaliseks. Kindlaks määratakse ka aeg, millal matmisala uuesti kasutusse eraldatakse, ning see on vähemalt 20 aasta möödumine viimasest matmisest. Matmisala uuesti kasutusse eraldamine tähendab seda, et ala läheb võõraste inimeste kätte ning sinna võidakse edaspidi matta surnuid, kes ei ole seniste maetutega seotud.
Mu isa matmisest saab varsti 20a, käin seal haual regulaarselt. Kas maetakse üle?
Suguvõsade hauaplatsidel on haudu, millest mõned pärinevad üle-eelmisest sajandist, mis neist saab?
Väga segane süsteem aga 1.august hakkab kehtima, ehk siis tuleb rohkem selgust.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 23 Mai, 2025 9:36
Kahe käega nõus. Kõik need vingatsid tuleks kohustuslikus korras paariks kuuks välismaale elama saata, kuskuures see peaks hõlmama ka sealsesse tervoshoiusüsteemi sattumist. Et tekiks lihtlabane võrdlusmoment.
Austria tervishoiusüsteem teeb Eesti omale küll pika puuga ära
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

diesel kirjutas: 23 Mai, 2025 8:48 fantaga enam-vähem sama liitrihinnaga on 100 protsendiline viisakas apelsinimahl.
A miks apelsinimahl? Coopis on müüa erinevad "Hüva" siirupid, seal ka lisaained, aga kus neid poleks.
diesel kirjutas: 23 Mai, 2025 8:48 mikspärast keegi üldse neid fanta-koka-sprite moodi asju joob?
Üldse ei taha. Värska, A la Coqi kali, vahest ka limulaad. Korra aastas nostalgiaks üks Pepsi ehk.
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

AMvA kirjutas: 23 Mai, 2025 10:10
Kahe käega nõus. Kõik need vingatsid tuleks kohustuslikus korras paariks kuuks välismaale elama saata, kuskuures see peaks hõlmama ka sealsesse tervoshoiusüsteemi sattumist. Et tekiks lihtlabane võrdlusmoment.
Võiks siis ka sellest rääkida, et Austria tervishoiusüsteemi % osakaal SKT-st on Euroopa üks kõrgemaid. Austria 12% või Eesti kellel on 6.5%-7.5%. Lisaks sellele kuni 40% Austria elanikest on võtnud lisaks tervisekindlustuse teenuse veel erasektorist.

Bentley teeb tõesti Volkswagenile pika puuga ära.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Jah, aga Bentley on nii öelda kroonijuveel, kasum tuleb Octavitest, Golfidest, Passatitest. Kui maksad banaanides saad pärdikud. Minu meelest on meie med süsteem parasjagu meie "sekki mööda".
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

muruniiduk kirjutas: 23 Mai, 2025 10:34
Võiks siis ka sellest rääkida, et Austria tervishoiusüsteemi % osakaal SKT-st on Euroopa üks kõrgemaid. Austria 12% või Eesti kellel on 6.5%-7.5%. Lisaks sellele kuni 40% Austria elanikest on võtnud lisaks tervisekindlustuse teenuse veel erasektorist.

Saksamaa ja Prantsusmaa on veel kõrgemad. Aga seda enam ma ei saanud sellest Lemeti lausest aru.
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

Some kirjutas: 23 Mai, 2025 10:02 ...Mu isa matmisest saab varsti 20a, käin seal haual regulaarselt. Kas maetakse üle?
Suguvõsade hauaplatsidel on haudu, millest mõned pärinevad üle-eelmisest sajandist, mis neist saab?
Väga segane süsteem aga 1.august hakkab kehtima, ehk siis tuleb rohkem selgust.
Ma saan aru, et kui plats on sinu nimel, siis see ongi tähtajatult sinu. Paljud platsid on registris nimetud ja kui neid ka ei hooldata, hakatakse 20 aasta möödudes peale matma. Mul on Siselinnas plats, kuhu on maetud eesläinud alates vanavanavanaisast (välja arvatud need, kes on aujärje pärast Metsakalmistule maetud), see on minu nimel ja kui keegi tahaks sinna matta, tuleb minu nõusolek saada. Kalmistu kontorist saab andmeid kontrollida.
Edaspidi aga platse ette broneerida ei saa, st. kui keegi leiab ilusa tühja platsi, siis seda enda jaoks kinni panna ei saa, tuleb varbad kohe külmaks lasta.
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

AMvA kirjutas: 23 Mai, 2025 10:54

Saksamaa ja Prantsusmaa on veel kõrgemad. Aga seda enam ma ei saanud sellest Lemeti lausest aru.
Võrrelda tuleb võrreldavaid asju, me ei saa ennast võrrelda riikidega kes ei elanud okupatsiooni all.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

muruniiduk kirjutas: 23 Mai, 2025 11:18
AMvA kirjutas: 23 Mai, 2025 10:54

Võrrelda tuleb võrreldavaid asju, me ei saa ennast võrrelda riikidega kes ei elanud okupatsiooni all.
Viimati, kui ma selle kohta lugesin, siis väideti, et Eesti tervishoiusüsteem on kõige tõhusam kogu OECD-s. Ehk siis kulutatud € kohta pakutakse kõige rohkem kõige paremat teenust. Ma ei tea, kas see enam tõsi on, aga selline fakt hakkas silma.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Toidujulgeolekust ja veidi ka põllumajandusest.
https://vikerraadio.err.ee/1609689797/r ... ndo-varnik
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

diesel kirjutas: 23 Mai, 2025 8:48 mikspärast keegi üldse neid fanta-koka-sprite moodi asju joob?
Ma suve jooksul mõne väikese purgi kokat joon, siis kui eriti kuum päev on katusel veedetud ja seejärel pikem kojusõit. Et mitte roolis magama jääda :)
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ilma kokata poleks ei IT ega elektroonikatööstust !

Korralik progeja töötleb koka kuseks ja koodiks. Vahel juhtub ka et ainult kuseks. Aga et ilma kokata saaks, ei tea pole näinud. Ilmselt pole isegi võimalik mitte !

Inimesed jagunevad kaheks, need kes tunnistavad et nad kaanivad kokat ja need kes seda ei tunnista. Iga normaalse auto kaasistuja selja tagant leiab MAci kõrrepakendeid.

Vot nii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kohviloba läks toitumisteemasse: viewtopic.php?p=896150#p896150 .
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Madis Reivik kirjutas: 23 Mai, 2025 19:01 ...
Inimesed jagunevad kaheks, need kes tunnistavad et nad kaanivad kokat ja need kes seda ei tunnista. Iga normaalse auto kaasistuja selja tagant leiab MAci kõrrepakendeid.
...
Kas saaks, palun, täpsustust?
- Ma ei kaani kokat , kuid 2-3 korda aastas võtan natuke poja poolt rummiga segatuna. Ausalt.
- Kuigi mul on kahe käe sõrmede jagu lapselapsi, pole minu auto kaasistuja selja taga MINGEID pakendeid! :scratch:

Kas ma olen ebanormaalne ning kui JAH, siis sellisel juhul sooviks mõningaid sümptomeid lisaks (no et päris kindel olla!). :dont_know:

PS. Mul pole veel õnnestunud (statistiliselt) normaalset ja keskmist inimest näha, kõigil on mingi kõrvalekalle keskmisest. Misiganes suunas... :cry:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

No mina olen ka üks ebanormaalsetest kelle autos ei vedele peale viinapudeli midagi! Sealt rüüpan ainult parklas seistes, sõidu ajal ei tarbi. Puhast kaevuvett siis.... Mutikesed kõrval autodes vaatavad küll imelikult, aga peale süvenemist rahunevad. Kes see ikka täie sõõmuga kulistab kohe pool pudelit hinge alla....
Ja joon ka õunamahla, kreegimahla, mustsõstramahla, punassõstramahla, rabarberimahla, õuna-pirnimahla ja siis keeran kokku igasugust keemiat nagu marjad segatuna piimaga+ maitseks suhkrut.
Jube elukas olen! Hoidke eemale! :mrgreen:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist