https://www.err.ee/1609701381/tallinn-k ... ga-kuunlad
Matmisala (endine termin matmiskoht) eraldab kalmistu haldaja ja seda reserveerida ei saa. See tähendab, et uus matmisala eraldatakse matmiseks alles siis, kui inimene on surnud.
Saan aru, et mind maetakse surres suvakale hauaplatsile aga kas minu naine, no nii umbes 10a hiljem saab minu kõrvale või läheb ka suvalisele vabale platsile?Üldjuhul eraldatakse vaid ühe- või kahekohalisi hauaplatse, erandina kolmekohaline hauaplats. Seletuskirjas märgitakse, et suured, nii-öelda suguvõsa hauaplatsid on tänapäeval ebaotstarbekad, tekitavad vaidlusi maetute lähedaste vahel ja nende hooldamine käib hauaplatsi kasutajale sageli üle jõu.
Minu ämm pidanuks maetama suguvõsa hauaplatsile, seal koht selleks olemas, Muidugi ta nii kobedas vormis, et elab meid kõiki üle aga kas tulevikus ikka saab?
Mu isa matmisest saab varsti 20a, käin seal haual regulaarselt. Kas maetakse üle?Hauaplatsi kasutamise loa tähtaeg muudetakse 15 aastalt tähtajatuks, urnikambri kasutamise leping jääb siiski tähtajaliseks. Kindlaks määratakse ka aeg, millal matmisala uuesti kasutusse eraldatakse, ning see on vähemalt 20 aasta möödumine viimasest matmisest. Matmisala uuesti kasutusse eraldamine tähendab seda, et ala läheb võõraste inimeste kätte ning sinna võidakse edaspidi matta surnuid, kes ei ole seniste maetutega seotud.
Suguvõsade hauaplatsidel on haudu, millest mõned pärinevad üle-eelmisest sajandist, mis neist saab?
Väga segane süsteem aga 1.august hakkab kehtima, ehk siis tuleb rohkem selgust.