Ma olen kogemata selliste GSM põhiste kaugvalvesüsteemide kasutaja olnud umbes 14 aastat ja tean hästi, et need lahendused pole 100% usaldatavad.an2 kirjutas: ↑16 Mai, 2025 15:27Alla kW mootor ei vaja mingit erilist kaabeldust. Vaja oleks ainult kaugjuhitavat käivitust aga seda saaks teha GSM baasil nagu õueväravate juhtimisel.Kapten Trumm kirjutas: ↑16 Mai, 2025 10:48 Pidasin silmas seda, et venes konstrueeritud, aga UKR-s tootmises olev sireen oleks kindlasti töökindluse tippklass, kui keegi neid kaabeldusi ehitada viitsiks.
EDIT. Sireeni hind oleks 200€ aga hulgi ostes veelgi odavam. Abonente oleks sellisel juhul miljoni asemel alla tuhende.
Seepärast, taoline tõrgete % mulle üllatuseks ei tule. Mida rohkem elemente ja ühenduse linke, seda madalam töökindlus. Meil näiteks tuleb lisafunktsioonina häireteade (lisaks arvutile) ka SMS-i teel. On selline SMS testimise funktsioon - osadel objektidel tuleb see SMS hetkega, mõnest kohast tuleb see poole päeva pärast. Ei ole siiani korda saanud ega tea, miks.
Lisaks tasub enda jaoks küsida, et palju meil neid mobiilimaste (ja sireeniposte endid) varutoitega on, et Ukrainas kippus küll elekter pahatihti kaduma. Ilma elektrita pole siis ei GSM levi ja need sireenid ei tee puuksugi. Meil aga on kombeks igasugu nutituti lahenduste lummusesse sattuda, unustades, et juhtimine mööda kaablit on küll kallis, kuid palju töökindlam. Ja tegu on praegu ju pea ideaaloludega, ei mingit vene ECM-i ega sabotaazi ega värki. Mis see töökindlus nende segajate esinemisel oleks, tööle hakkab iga kolmas?