MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas: 13 Aug, 2025 13:18
Kriku kirjutas: 13 Aug, 2025 13:16
Peeter kirjutas: 13 Aug, 2025 12:32Aga keegi otsustas/käskis neil kõigil suu kinni hoida.
Vabalt võisid nad selle otsuse ka ise teha ettevaatlikkusest, argusest, heade suhete tõttu JML-iga või mõnel muul sellisel motiivil.
Just-just. Kõik kollektiivselt?
Nad arutasid seda kollektiivselt, nagu Raag kirjeldab. Leppisid lõpuks niimoodi kokku. Ju arutasid enne ametlikke juhatuse koosolekuid omavahel ka.

Ma muide arvan, et liigset ettevaatlikkust ilmutataksegi kollektiivse juhtimise puhul rohkem. Viidet küll ei ole ja pole aega otsida, kuigi seda on kindlasti palju uuritud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Ma veelkord ütlen, et minu arvates on väga hea, et meie mehed sellistel kursustel käia saavad. Ja veelkord ütlen, et samas igamees sinna kah ei pääse. Sul peab taust olema. Kellel on, kellel ei ole. Raagil on. Ja ta jagas infot ametitega, kes oleksid pidanud reageerima. Kas ise tegelema, või suunama antud asjadega tegelevatele asutustele. Tegelikkus- mitte midagi. Ja ma tahtsingi just seda aspekti näidata. Siseringis, st nimetame siis Raagi suhtlusringkonnaks, oli info olemas, parteide tagatubades oli info olemas, ajakirjanduses-teles oli info olemas jne jne. Aga mitte keegi ei iitsatanudki rääkimata millegi tegemisestki. Kuude kaupa. Ja lastakse edasi toimetada ja rahasid edasi kanda (vaata teema alguses postitusi: kuigi JML AK-ski ütles ükshetk konkreetselt, et enam Ukrainasse rahasid ei kanta- kõik on peatatud, siis veel paari nädala aja jooksul ikkagi kanti edasi suuri summasid üle Ukrainasse samasse auku) Olukorras, kus Salk ütles ära, et asi on joone peal, ja kus JML oli samas E200 olulisem häältemagnet? Ja seda kõike on nüüd juba ka ajakirjanduses tunnistatud.
Ja me ei räägi ju ainult pelgalt MTÜ SU nõukogust, kes otsustasid vait olla.
Ja nüüd räägite minu vandenõuteooriatenägemusest? Tõsiselt mõtlete või? Võtke roosad prillid eest.
Viimati muutis Peeter, 13 Aug, 2025 13:52, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sa oled suht libedale jääle soovmõtlemisega ("siin peab vandenõu olema!" sattunud. :P
Üllatavalt paljud asjad päädivadki sedasi, et keegi ei taha/ei viitsi edasi uurida, loodetakse et laheneb kuidagi ise, ootame kui osaline tuleb tagasi ja ise klaarib ja siis asi muudkui veereb, kuni on hilja.

See "kuskilt anti käsk vaikida" on puhas spekulatsioon, millel ei paista ka eriti kaalukaid argumente. E200 oli valimistel kõigest väike statist RE kõrval, kes kandideeris suuresti samadele häältele, mis huvi oli RE-l kui reaalset võimu omaval erakonnal (enne valimisi E200-l polnud ju mingit võimu) seda asja vaiba alla lükata? Kui näiteks väidetavad kriminaalasjad konkurentide vastu tulid lups ja lups (Porto Franco jne). :dont_know:
Viimati muutis Kapten Trumm, 13 Aug, 2025 13:53, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 13 Aug, 2025 13:47ta jagas infot ametitega, kes oleksid pidanud reageerima.
Ei arva sellest midagi, kuni ei tea, mismoodi ja mis infot ta täpselt jagas. Praegu ta jah üritab näidata, et tegi enda poolt kõik, et saada asjasse selgust, aga kuidas tegelikult oli, ei tea.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas: 13 Aug, 2025 13:50
Peeter kirjutas: 13 Aug, 2025 13:47ta jagas infot ametitega, kes oleksid pidanud reageerima.
Ei arva sellest midagi, kuni ei tea, mismoodi ja mis infot ta täpselt jagas. Praegu ta jah üritab näidata, et tegi enda poolt kõik, et saada asjasse selgust, aga kuidas tegelikult oli, ei tea.
Kui sa küsiksid praegu seda mõnelt analüütikult work-shopi-mehelt, siis see ütleb lihtsalt ja kuivalt, et "tegemist on tavalise käitumisjoonega tagamaks oma seljatagust olukorras, kus sitt võib ventikasse lennata" , ja kasutades juba teadatuntud vanasõna, siis "Mida rohkem paberit, seda puhtam perse"
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jah, muidugi. Mul pole vaja seda kelleltki küsida.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Väike Timeline meenutuseks, millises olukorras pidi Raag novembris-detsembris 2022 ja sealt edasi oma otsuseid langetama või midagi tegema või midagi edasi lükkama...

12. aprillil 2022 Lehtme esineb Roogikogus ja poetab pisaraid
https://www.facebook.com/uueduudised/vi ... 708677599/

9 Mai 2022
Aasta eurooplase tiitli pälvis tänavu Johanna-Maria Lehtme, MTÜ Slava Ukraini asutaja ja tegevjuht. Tiitli andis üle president Alar Karis Euroopa päeva seminaril Vabamus.

Tänavusele aasta eurooplase aunimetusele kandideerisid lisaks Johanna-Maria Lehtmele ka Tiit Pruuli ja Kristi Raik.

Kandidaadid pakkus välja kuueliikmeline žürii, kuhu kuulusid Kersti Kaljulaid, Eesti Vabariigi president aastatel 2016–2021; Liisu Lass, ERRi teleuudiste juht; Triin Roos, Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse esimees; Matti Maasikas, ELi suursaadik Ukrainas; Taavi Madiberk, ettevõtte Skeleton Technologies kaasasutaja ja juht ning Vivian Loonela, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht.
https://web.archive.org/web/20230527202 ... 2-05-09_et
05.08.2022
Johanna-Maria Lehtme – vabadusvõitleja, kõigi eurooplaste eeskuju
https://www.globaalsedeestlased.org/p/0 ... haridusega

12.11.2022
Eesti ettevõtlikud naised valisid 2022. aasta naiseks MTÜ Slava Ukraini asutaja ja eestvedaja Johanna-Maria Lehtme ning Aastate naise tiitel anti üle president Kersti Kaljulaidile.
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... -kaljulaid
25.11.2022
"Eesti mõjukad 2022" nimekirjas
[Allikas EPL on kustutatud]

28.11.2022
Siseminister kuulutas aasta kodanikuks Johanna-Maria Lehtme
https://www.err.ee/1608803233/siseminis ... ria-lehtme

18. detsember 2022
Käbi ei kuku... Riina Sildos ja Johanna-Maria Lehtme ERR saade
https://jupiter.err.ee/1608810046/kabi- ... ria-lehtme

6. jaanuar 2023
Kahekümne kuuenda Postimehe aasta inimese tiitli saab Johanna-Maria Lehtme
https://www.postimees.ee/7684908/postim ... nat-aidata

06.02.2023
Valgetähe IV klassi teenetemärk, seerianumber 3786
https://president.ee/et/teenetemargid/t ... ria-lehtme
18.01.2023
Slava Ukraini asutaja Johanna Maria Lehtme kandideerib riigikogusse
https://www.err.ee/1608854810/slava-ukr ... igikogusse

Ilmar Raag oli koos Jaan Puusaag; Terje Trochynskyi; Pirkko Valge; Margus Hanson -iga MTÜ SU nn "Nõukogus" mida põhikirja järgi MTÜL tegelikult olemas ei olnud (juriidiliselt lihtsalt mingi seltskond)
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 29#p786229

2. mai 2023
Eesmärk on blokeerida Eesti suurima heategevusfondi tööd ning seeläbi oluliselt vähendada toetust Ukrainale. Eesti ekspertide hinnangul on meediarünnaku taga poliitilised jõud, mida aitasid 2019. aastal toimunud Eesti parlamendivalimiste ajal teabega kuulsa PMK "Wagner" omaniku Jevgeni Prigožini struktuurid.

Eesti aktivisti diskrediteerimise kampaaniat toetavad aktiivselt nii Ukraina reeturid, sealhulgas Anatoli Šari, kui ka sajad tuhanded Venemaa Telegrami kanalid.

«Saadan meie selge sõnumi Vene agentidele: järgige Venemaa sõjalaeva!» pöördus heategevusfondi «Kõik võidu nimel» asutaja ja juhataja Gennadi Vaskiv räpase kampaania klientide poole. - "Meid ei peata tellimusväljaannete sari ning oleme töötanud ja töötame 24/7 Ukraina võidu nimel."

https://life.znaj.ua/456231-ydit-za-rus ... iynu-ataku
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 52#p787852
*

Kokkuvõtteks:

* Hiljemalt 2022 aasta lõpuks oli Lehtmest voolitud mõjuvõimas ja tähtis isik. Selliste vastu niisama lahmima ei julge keegi minna, eriti need, kes ise on ka mingitsorti avaliku elu kuulsad tegelased.

* 2023 algus oli Lehtmest vastava reputatsiooni ja positsiooniga persooni loomise haipimise ja temast teatava persooni loomise "infooperatsioonide" kõrghetk.

* UKR pool (Vaskiv) väitis eestlastele, kes küsimusi hakkasid esitama, et Lehtme tegemiste laimukampaania taga on Kremli ja VF-i infoop. Raag ilmselgelt oli kursis, et selliseid infoop-e Kreml/VF ka tegelikkuses korraldab.

* Ilmselt oli väga keeruline lambist mingeid hinnanguid ise anda, vaja oli pädevamaid analüüse nii raamatupidamise, Vaskivi äride kui ka võimalike VF infoopide teemal. Ma arvan, et keegi lihtsalt ei julgenud nii kõrgele haibitud isiku ja nii kõrge positsiooni ühiskonnas kindlustanud isiku vastu kergekäeliselt ilma "sada korda asju kontrollimata" minna ja midagi "uisapäisa" (lambist lahmides) ette võtta.

*Oma pidureid peale tõmbav osa oli siin ilmselt ka Lehtme emal Riina Sildosel nii tutvuste poolest kui teatud mõjuvõimu poolest. Kui Ilmar Raagist rääkida, siis olid nad ka pikemat aega olnud koos nö "ametivennad" filminduse alal. Nadon teinud ka varemalt koostööd.
https://et.wikipedia.org/wiki/Riina_Sildos
https://www.efis.ee/film/14311
https://www.delfi.ee/artikkel/65497308/ ... le-kasemaa
https://www.ohtuleht.ee/melu/878222/gal ... mi-motted-
jne
kmeesk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kmeesk »

Ma tuletaks meelde, et see lehtme ju kunagi esines riigikogu puldis üsna hüsteerilise kõnega, mida võiks pidada faktiks, et see inimene näidelda ja veenda oskab.

Keerulistes juhtumites tavaliselt on ju ikka nii, et suured sulid tõllas ja väiksed võllas. Suur tegelane ilmselt organiseerib ära, et allkirja annab keegi teine ja hiljem on võimalik öelda, et tema oli puu otsas kui pauk käis ja ennast välja keerutada, sest otseselt ongi peategelased end otsesest rikkumisest piisavalt distantseerunud.

Ma pakuks, et siin ei saa välistada, et Raagile näidatud tõendid näitasid eelkõige seda, et esialgsed arved olid märksa väiksemad aga otsest viidet ei andnud, et kes ja kus need arved suuremaks ära muutis. Kui olla veenev ja teine osapool ei ole raudsel veendumusel, et sa oled suli ja kaabakas, siis võib näitlemisoskusega manipuleeriv inimene üsna kergesti saavutada, et ilmselt see kolmas osapool on miskit teinud aga mul on aega näost näkku rääkida 3 nädala pärast ja reaalselt mingi põgus kohtumine näiteks poolteistkuud hiljem. Kaposse pöördumine ei ole ka nii, et täna pöördun ja homme on selge, et sealt midagi ei tule vaid see võtab ikka rohkem aega. Nii vaadates ei ole see suurusjärgus 4 kuud sugugi mitte pikk aeg tegelikult.

Ma usun, et Raagi tabas äärmuslik ebaõnn, et ta sellisele inimesele nii lähedale sattus. See on see olukord, et hakkad liiga valjult avaldama, siis võid ikkagi saada korraliku pasaämbri kraesse aga samas olles ettevaatlik ja üritades mõistlikult ajada, siis hakkavad jälle mingid vandenõud toituma vaikusest ja tembeldama kedagi vaata, et kaasosaliseks lausa.
Praegu lähtuks reaalsetest faktidest ehk siis sellest, et me ei tea tegelikult peaaegu mitte midagi.

Kui lehtme mineviku lood on tõesed, siis võib pigem eeldada, et kuriteo pani toime juriidiline keha, mille puhul on keeruline välja selgitada, kes selle päris omanik on ja raha liigutati pigem tõenäoliselt läbi tee, mida on äärmiselt keeruline jälgida(igasugu krüpto, sularaha, mitte eriti koostöö altid riigid, korrumpeerunud inimesed jne).
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Strat.kom-spetsina oleks mõistlik tasa ja Prantsuse kursusel olla. Praegu jätab minu jaoks asi ikka halva mulje IR suunas - kui sa oled "erilisem", siis on ka tähelepanu sul rohkem. Ja kui sa nüüd räägid asju, et tundus, samas tõendeid polnud (oli ju, ise ütlesid), siis no ei tekita usaldust selline asi. Veel vähem tundub vajalik mingite lisakursuste-tasemete kinkimine. Need toimuvad nimelt üldiselt maksumaksja raha eest. Päevarahasid tõsteti ka 50% just hiljuti, muide. Ja mul on pigem küsimus, mida Eesti riik või Vägi või Liit selle eest saab?

Ei ole Ilmar Raagiga üldse vaenujalal, tunneme, aga SU asjadest ma põhimõtteliselt temaga kunagi rääkinud ei ole ega kavatse ka. Vaatan lihtsalt, mida osalised ise "toodavad" ja kujundan pilti selle järgi. Noh, et olen nagu strateegilise kommunikatsiooni sihtgrupi rollis.
Trummi viskumine Raagi kaitsele on järjekordsene hale sisutu kisamine teemades, millest pole aimugi. Siin pole kaitsta midagi, kõik on ju Ilmar Raagi enda avaldatust tulenev. Strat.kom, kellelegi?

Võibolla oleks aeg tõtt rääkima hakata.
professional retard
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Fucs kirjutas: 13 Aug, 2025 14:08
Nõus

Raagi tegevusele on praeguse info põhjal üsna raske etteheiteid teha, kui võtta arvesse tervet taustsüsteemi ning ta on päeva lõpuks siiski üks eraisik, küll mitte Mati tänavalt, kuid siiski eraisik.

Terve probleem on ikka imo Eesti võimustruktuuride tegevusetuses, kes peaks sellistel asjadel silma peal hoidma või siis neid juhtivates tegelastes, kes seda siis takistasid.
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

Xender kirjutas: 13 Aug, 2025 19:41
Fucs kirjutas: 13 Aug, 2025 14:08
Nõus

Raagi tegevusele on praeguse info põhjal üsna raske etteheiteid teha, kui võtta arvesse tervet taustsüsteemi ning ta on päeva lõpuks siiski üks eraisik, küll mitte Mati tänavalt, kuid siiski eraisik.

Terve probleem on ikka imo Eesti võimustruktuuride tegevusetuses, kes peaks sellistel asjadel silma peal hoidma või siis neid juhtivates tegelastes, kes seda siis takistasid.
Mis see eraisik siia puutub. Lehtme oli ka eraisik.
Raag käis koos Lehtmega Ukrainas ja osales aktiivselt SU tegevuses.
Nagu näiteks 17.september 2022 SU postitusest teada saime.
https://www.facebook.com/slavaukrainies ... 483614947/
Kas teadsid, et Ilmar Raag on Slava Ukraini MTÜ nõukogu liige ja üks aktiivsematest kaasamõtlejatest?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

21.05.2023
Ka mina olen süüdi, et ma ei küsinud õigel ajal õigeid küsimusi. Isegi sellises nõuandvas kogus istumine, mida ei ole juriidiliselt olemaski, paneb selle liikmetele moraalsed kohustused. Minu vabandus ei saa olla, et väliselt näis kõik ju suurepäraselt toimivat. Ma saan aru, et inimestel on õigus olla ka minu suhtes umbusklikud. Ma olen süüdi.

https://www.postimees.ee/7779206/mtu-sl ... l-kusimusi
PunktPunktPunkt
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas PunktPunktPunkt »

Millegi pärast räägitakse, et ei tahetud minna mõju võimsa isiku vastu, siis mis muutus 12.03.23, kui SU nõukogu tuli välja pressiteatega, et miskit on mäda?
(Nädal aega peale valimisi, valimised toimusid 05.03.23)

Mis takistas seda sama pressiteadet väljastamast veebruaris, kui nn. sisering teadis, et midagi on mäda?

Jutt, et ei tahetud valimisi mõjutada ei päde, sest EKRE ja Prigozini vahele tõmmati võrdusmärk kaks nädalat enne valimisi (18.02.23) ja see ilmselgelt mõjutas valimisi.

Ehk, siis taheti ennast JML valguses upitada ja kui enam midagi võtta ei olnud lasti alles sellel lool välja tulla.
Kes võitis? Vaadake valitsuse pressikonverentsi, sealt leiate võitjad.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Nõukogu esimees oli Kristo Tohver, Lisaks veel olid nõukogus Margus Hanson, Terje Trochynskyi, Merike Külm, Mait Mäesalu ja Ilmar Raag.

Tervet Lehtme case-i nõukogust paistis uurivat ning midagi ka ette võttis, ainult Raag. Kuigi samal ajal olid teistel täpselt samad võimalused.

Raagi puhul loomulikult, üritas ta mitte alguses panna asja suure kella külge - suhted valitsusringkondadega, oleks sellest saanud kõva löögi, lisaks me ei tea, kui vettpidavad tõendid tal sel hetkel olid. Selles osas tagantjärgi on loomulikult lihtne öelda, et oleks pidanud varem. Kuid samas on ka täiesti arusaadav, miks ta kahtles selles ja tegi nagu tegi.

Tema puhul oli siiski näha - uuris asja, ei üritanud kalevi alla lükata või teha nägu, et pole tema asi. Samuti on peale SU skandaali saanud ka kõige enam vett kraevahele.

Samal ajal, ei tundnud jõustruktuurid ja valitseva erakonna ladvik mingit muret. Kuigi näiteks tolle aegset peaministrit hoiatati juba kohe kelle näol Lehtmega tegu on. Arvatavasti oli sellele infole juurdepääs ka meie julgeolekuagentuuridel.

Selles osas ma ei heidagi Raagile eriti midagi ette - selleks ajaks kui ta asjast sotti sai, olid rahad tuuri pandud ning minna terve poliitilise juhtkonnaga Eestis tülli, mängida Keskile ja EKRE-le valimistel kaardid kätte jne. Kas see oleks olnud mõistlik, on väga küsitav.

Mehel oli lihtsalt sitt õnn. Minu point on selles, et haugume siin suuresti vale puu all.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Tema puhul oli siiski näha - uuris asja, ei üritanud kalevi alla lükata või teha nägu, et pole tema asi. Samuti on peale SU skandaali saanud ka kõige enam vett kraevahele.
Kuna tema on ainukesena välja öelnud, et teadis jamast juba 20220 november siis paraku on ta ainukene inimene, kes seda infot enda teada hoidis (kalevialla lükkas). Kas KAPOssse pöördus siis , kui juba kõik ülejäänud ka pildi ette said?
Selles osas ma ei heidagi Raagile eriti midagi ette - selleks ajaks kui ta asjast sotti sai, olid rahad tuuri pandud ning minna terve poliitilise juhtkonnaga Eestis tülli, mängida Keskile ja EKRE-le valimistel kaardid kätte jne. Kas see oleks olnud mõistlik, on väga küsitav.
Mägida Keskile ja EKRE-le kaardid kätte? Sellise argumendiga rahva raha vargust ja selle varjamist õigustada? Nagu päriselt? Milleks meile üldse seda vabariiki vaja on, kui sellise suhtumisega inimesed võimu teostavad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ugandiklubi ja 12 külalist