Paluks siis härra kõiketeadjal ka teistele foorumikasutajatele avaldada saladuse, mis asi on siis see müstiline Eesti Peekon (tootena, mitte seatõuna).OLAVI kirjutas: ↑22 Aug, 2025 11:18Härra filoloog võiks siis vist oma "laiade teadmiste" taustal teha omale selgeks ka, et mis toode on "Eesti peekon" ja vähem eputada võõrkeelsete sõnade tundmisega, kui ise eestikeelseid sõnu ei tunne?![]()
Peekoni probleemarutelu tõusiski tõdemusest, et Eesti peekonit enam müügil ei ole ja selle asenduseks pakuti võõraste toodete analooge.
(Kui korbaajal müüdi meil poes ja veremaal pakuti restoranis söögiks looma kopse, siis see ei tee kopsu mitte kuidagi "väärt lihakraamiks.)
Vaevalt sa poest otsid Eesti Entsüklopeedia poolt antud peekoni määratlusele vastavat toodet
.peekon, nuumsea töödeldud (puhastatud, pea, jalgade, selgroo ja sabata) ja soolatud (mõnikord ka suitsutatud) poolkere. Peekonit saadakse noorelt, harilikult 70–105 kg kaaluvalt sealt (peekonisealt).
Aga see on kah ainult lihtsalt peekon, mitte eesti peekon. Seega asi jääb ikka segaseks.