Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas vanahalb »

AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 14:34
Ja mis me nüüd teada pidime saama? Et laboratoorselt määratud leekpunkt on vale?
Ma ei tea kui oluline see on või kui palju need meetodid erinevad . Kuid esmapilgul märkasin et selle mootorrattaõli ja sama viskoossusega "täissünt" Mobili autoõli leekpunkti määramise standardid pole samad.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 14:34 Ja mis me nüüd teada pidime saama? Et laboratoorselt määratud leekpunkt on vale?
Veel üks kord: mina ei tegele kellegi teise teoreetiliste teadmiste arvustamisega. Kust need teadmised siis võetud on või millise asja teadmised need on. Mina ei tea kuskohast on pärit need teadmised ja mille kohta ja kui tõesed need teadmised on.
Ma kirjutasin selge sõnaga, et tegelen isiklike praktiliste faktidega. Punkt.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas: 23 Okt, 2025 15:47
AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 14:34 Ja mis me nüüd teada pidime saama? Et laboratoorselt määratud leekpunkt on vale?
Veel üks kord: mina ei tegele kellegi teise teoreetiliste teadmiste arvustamisega. Kust need teadmised siis võetud on või millise asja teadmised need on. Mina ei tea kuskohast on pärit need teadmised ja mille kohta ja kui tõesed need teadmised on.
:lol:
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 23 Okt, 2025 15:37
AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 14:34
Ja mis me nüüd teada pidime saama? Et laboratoorselt määratud leekpunkt on vale?
Ma ei tea kui oluline see on või kui palju need meetodid erinevad . Kuid esmapilgul märkasin et selle mootorrattaõli ja sama viskoossusega "täissünt" Mobili autoõli leekpunkti määramise standardid pole samad.
Erinevus mõõtmise meetodis on, aga see ei anna erinevat tulemust. Erinevus on mõõtmise täpsuses. Aga see ei saa väge erineda. leekpunkt on ikka leekpunkt.
Differences:
Test Apparatus: The key difference between ASTM D92 and ASTM D93 lies in the apparatus used. D92 employs the open cup Cleveland apparatus, while D93 uses the closed cup Pensky-Martens apparatus.
Test Procedure: In ASTM D92, the sample is exposed to an open flame in an open cup, while in ASTM D93, the sample is heated in a closed cup with a small opening.
Precision and Accuracy: Both methods have been extensively used and standardized, and they provide reliable flash point measurements. However, the closed cup Pensky-Martens apparatus used in ASTM D93 is generally considered to provide more precise and reproducible results compared to the open cup Cleveland apparatus used in ASTM D92.
The choice between ASTM D92 and ASTM D93 depends on factors such as regulatory requirements, industry standard,and the specific characteristics of the petroleum product being tested.
https://www.laboratorytest-equipment.co ... 79124.html
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Aga ma olen eluaeg ja nagu päris mootorratstega tegelenud - kas siis võistlus krossirattad ( mitte need krossiratta moodi välja nägevad) või siis korralikud tänavasõidurattad (600+).
Ja nende puhul on 100% garanteeritud, et kui autoõli sisse panna, siis sidur libiseb.

Väga hea, et on eluaegsed kogemused.
Huvitav oleks teada, millal mootoriõlid lahknesid auto ja tsikliõlideks?
Japsidel olid pauertsiklid olemas juba kuuekümnendatel. Ja sidurid ei libisenudki..

Kasutati ikka mootoriõli või mis?..
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

davidsoniharald kirjutas: 23 Okt, 2025 13:25 Tänan Peetrit sisuka ja pika postituse eest. Väga hea ja hariv lugemine. Tähtis on siinkohal ära märkida, et jutt põhineb väikeste mootorite kogemusel. Suurematel mootorratastel on auto õli märgsiduriga kasutades libisemine granteeritud. Rohkem kui üks on proovinud.
Ma kogusin ka hoogu ja tähemärke, aga jah, väikeste mootorite osas ei tuututa. Ei julge krossikaid puutudagi, rämedad peletised ja tahavad oskusi.
Küll aga võin Motuli õli kahjuks öelda seda, et Rotaxi "tonnistes" mootorites libiseb sidur kohe nagu mingi sots või e200. Tsiklist jutt.
Castroliga ei libise.
Kogemus nii 998 kuubikulise 92kW V-2 ratta kui sama kuubikuga 123kW V-4 rattaga. Mõlemal Rotax ja Motul on sitt nende mootorite-sidurite puhul. Motuli tsikliõli, markeeringuid ei mäleta, aga Neeme võib öelda, kuigi tegu 10+ aasta vanuste kogemustega ;)
Autodel on Motul okei.
professional retard
mongol
Liige
Kontakt:

von manstein kirjutas: 23 Okt, 2025 18:48 Aga ma olen eluaeg ja nagu päris mootorratstega tegelenud - kas siis võistlus krossirattad ( mitte need krossiratta moodi välja nägevad) või siis korralikud tänavasõidurattad (600+).
Ja nende puhul on 100% garanteeritud, et kui autoõli sisse panna, siis sidur libiseb.

Japsidel olid pauertsiklid olemas juba kuuekümnendatel. Ja sidurid ei libisenudki..

On vaks vahet, kas õli on mõeldud kuiv- või märgsidurile. Ducati on väheseid, kel on rolleril kuivsidur. Enamik tsikleid käib märgsiduriga. Sealt see vahe tulebki.
professional retard
mongol
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 16:06 :lol:
Sa võid mehaanik olla, aga Peeter on väga põhjalik ja ma ei kahtleks tema postitustes. Valejuttu ta ei aja. Oma irvamise asemel too välja nüansid, mis sind naerma ajavad, kõlaks nagu loogiline?
Nii mõnegi trummi puhul on muidugi lihtsam nüüd, AI ütleb ära guugeldatud "tarkuse" ja enda päris tarkuse.
professional retard
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 16:06
Peeter kirjutas: 23 Okt, 2025 15:47
:lol:
Mnjah.. Oma praktiliste kogemustega lükkaks mõned pisimootorite jutud ümber aga lugupeetavad praktilised tsiklimehed, kes ka suuremate mootoritega sõidavad libistavad sidurijuttu edasi.. Aga põnev lugemine pean tunnistama.. :D
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

von manstein kirjutas: 23 Okt, 2025 18:48 Aga ma olen eluaeg ja nagu päris mootorratstega tegelenud - kas siis võistlus krossirattad ( mitte need krossiratta moodi välja nägevad) või siis korralikud tänavasõidurattad (600+).

Tolleaegsed automootoriõlid sisaldasid oluliselt vähem lisandeid, kui tänapäevased
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

mongol kirjutas: 23 Okt, 2025 19:06
Sa võid mehaanik olla, aga Peeter on väga põhjalik ja ma ei kahtleks tema postitustes. Valejuttu ta ei aja. Oma irvamise asemel too välja nüansid, mis sind naerma ajavad, kõlaks nagu loogiline?
Nii mõnegi trummi puhul on muidugi lihtsam nüüd, AI ütleb ära guugeldatud "tarkuse" ja enda päris tarkuse.
Ei see on lihtsalt nii naljaks, kui mees ütleb et tema numbreid ei usu ja see ei saa olla tõsi, kuna see ei saa olla tõsi.

Aga kellel on kõige pikemad tekstid ja kõige vähem viiteid, eks siis nii peabki olema
mongol
Liige
Kontakt:

Ma ei tea, olen ka rollerimees pikemat aega olnud ja Motul ajab nii Suzu GSXR-i siduri libsema kui ka Aprilia RSV/Tuono/TuonoV4 siduri libisema. Ape puhul ei taha mitmeid kordi katsetada, nad on omamoodi ja milleks tüli norida? Castroli täissünt on kindlapeale minek ja pole seni persest saanud. Taunodega kogemust ka 10+ (vist isegi 15?) aastat. Olen jah omamoodi, et Apriliat hindan, olles samal ajal muid ägedaid pille ka proovinud - pole seda "hinge" lihtsalt teistel.
Gixxeri puhul jutt muidugi vanakoolist, 1990 kandilisest, mitte uuemast. Ma sain õigel ajal aru, et ridamootor ei kõlba kuhugi teatud sõidukite puhul.
professional retard
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

mongol kirjutas: 23 Okt, 2025 19:39 Ma ei tea, olen ka rollerimees pikemat aega olnud ja Motul ajab nii Suzu GSXR-i siduri libsema kui ka Aprilia RSV/Tuono/TuonoV4 siduri libisema. Ape puhul ei taha mitmeid kordi katsetada, nad on omamoodi ja milleks tüli norida? Castroli täissünt on kindlapeale minek ja pole seni persest saanud. Taunodega kogemust ka 10+ (vist isegi 15?) aastat. Olen jah omamoodi, et Apriliat hindan, olles samal ajal muid ägedaid pille ka proovinud - pole seda "hinge" lihtsalt teistel.
Gixxeri puhul jutt muidugi vanakoolist, 1990 kandilisest, mitte uuemast. Ma sain õigel ajal aru, et ridamootor ei kõlba kuhugi teatud sõidukite puhul.
Peaksid Busat proovima, muudaksid oma arvamust 😀
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas: 23 Okt, 2025 19:20
mongol kirjutas: 23 Okt, 2025 19:06
Ei see on lihtsalt nii naljaks, kui mees ütleb et tema numbreid ei usu ja see ei saa olla tõsi, kuna see ei saa olla tõsi.

Aga kellel on kõige pikemad tekstid ja kõige vähem viiteid, eks siis nii peabki olema
Ma kirjeldasin oma töökoja isiklikke kogemusi. Me ei tegelenud oma tööde netti üles riputamisega. Selle pärast pole ka mingeid viiteid töökoja dokumentatsioonile kuskilt netis. Ei pidanud vajalikuks omale garaažiblogi pidamisega netikuulsust otsida. Maru loll jutt on rääkida, et "kirjutad oma töökoja kogemustest, aga kus sul viited on?"
Ma veel kord selgitan, et ma kirjeldan omi praktilisi kogemusi, kellegi teise teooriaid ja mingeid väidetavaid numbreid millegi kohta ma ei võta kommenteerida, sest mul pole mingit aimu, kas need numbrid on üldse tõesed või üleüldse mille kohta mingi number tegelikult käib ("aga kus viide on selle (või tolle) numbri päritolule?" tuleb tuttav ette?)
Kui kellelgi on mingite numbrite kohta küsimusi, siis tuleb need teooriaküsimused esitada justnimelt selliste teooriate ja numbrite postitaja(te)le, mitte nõuda minult kellegi poolt ilma viideteta postitatud numbritele selgitusi. Mina kirjeldasin vaid oma töökoja praktilisi kogemusi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline