Ega seda oliivõli väga vabalt müügil ei olnud
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No jah. Võrreldes Hellmansi ca 9.40eur/kg on ta omajagu ikka odavam.krossipart kirjutas: ↑21 Aug, 2025 14:34 Coop võrgus on müügil näiteks Leedu firma "Kitchen Masters" (UAB Kedainiu konservu fabrikas) majo "Kitchen Original", mis on maitselt omakorda väga sarnane Hellmansiga kuid umbestäpselt poole odavam.
Sõitsin Coopist läbi Teie jutu peale ja kg hind 6,31.. Jäi hetkel ostmata ja proovin Lidl 62% majoneesi ära kg hind 3,62..![]()
Kasutan majoneesi vast kord aastas ja liha marineerimisel. Muus osas majoneesi meie pere ei tarbi..![]()
Lidli 62% on see Kania oma? Kania traditsionaalne/traditsiooniline?
Eks selle toote sisukord on ka natuke huvitavam
Helmans Originalis ja Kitchenis pole Kania repertuaarist glükoosisiirupit, modifitseeritud kartulitärklist, ksantaankummi ja ubakummi ning naturaalse munakollase asemel on munakollasepulber.Koostisosad: 62% rapsiõli, vesi, suhkur, sool, sinep, munakollasepulber glükoosisiirupiga, modifitseeritud kartulitärklis, happesuse regulaatorid: äädikhape, sidrunhape; paksendajad: ksantaankummi, ubakummi; värvaine: karoteenid. Võib sisaldada piima, sulfitite, soja ja selleri jälgi.
Eks ta sellepärast ole ka odavam ja teisest hinnaklassist.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lidlist tasub osta ainult Kania Klassikalist majoneesi.
Koostis: rapsiõli 80%, munakollane 6%, äädikas, sinep, sool, suhkur, antioksüdant, happesuse regulaator. Kilohinda ei tea
Koostis: rapsiõli 80%, munakollane 6%, äädikas, sinep, sool, suhkur, antioksüdant, happesuse regulaator. Kilohinda ei tea
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mul on Helmans originaal ikka 6. ... EUR/l kanti kätte tulnud. Siin - seal ikka kampaaniaid ja kui siis 1 purgi asemel võtta 4, siis pole tarvis 9 Eur võtta. Ega ma ise tarbi aga need Toots ja Lible... Oi krt, lapsed ja vanainimene, kasutavad või asemel võileival. Ise ka ikka vahel.
-
- Liige
- Postitusi: 273
- Liitunud: 23 Apr, 2024 12:03
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kuna Hellmans on endiselt müügil veremaal, siis ise seda enam ei osta. Ukraina äpiga ikka uurin poest, et milline tootja agressorit toetab ja kes mitte.
Maxima "Well done" 73% rasvasisaldusega majonees maitseb väga hea ja Hellmansi polegi enam vaja. Kilohind 3.82€.
https://barbora.ee/toode/majonees-well- ... proc-390-g
Maxima "Well done" 73% rasvasisaldusega majonees maitseb väga hea ja Hellmansi polegi enam vaja. Kilohind 3.82€.
https://barbora.ee/toode/majonees-well- ... proc-390-g
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Siiani avaldatud et koostisest tundub Lidli oma kõige kvaliteetsem
-
- Liige
- Postitusi: 2321
- Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
- Asukoht: Pärnu
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ongi sõnade tähendused erinevates keeltes erinevad ja ei maksa uhkeldada "oma kadakasakslusega", kui kohalikku keelt ei tunta.davidsoniharald kirjutas: ↑21 Aug, 2025 13:04On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.
Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.
Ingliskeeles võibki nii olla aga maakeelsed linke olen siia varem lisanud.
Huvitav, kas tõesti mõni usub, et kui juba ühe kuus läks Eesti "sigade kõhuliha" eksporti sadades tonnides, siis kuhu pandi või kes sõi ülejäänud liha (peekoni) ära, sest ekspordiks kasvatati ju peekonisigu?
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/2768 ... a%20peekon.
Nagu praegu, peeti ka 1930. aastate keskel esmaoluliseks tootmise muutmist odavamaks - alandada loomasööda omahinda ja suurendada piimatoodangut lehma kohta.
Tuntuimad Eesti toidukaubad välismaal olid või ja peekon.
https://www.google.com/search?q=peekoni ... e&ie=UTF-8
Lihaeksport 1932 aastal meedias:
https://galerii.kirmus.ee/biblioserver/ ... C3%A4dalal.
https://galerii.kirmus.ee/biblioserver/ ... Aafirkasse.Hinnalangust põhjustas peekoni pakkumise suurenemine septembrikuu teisel poolel.
Hindade lõdvenemisega Londonis tuli alandada ka peekonsigade hindu Tallinnas.
Käesoleval nädalal maksetakse seakasvatajaile esimese sordi peekonsea kg-lt 42 snt. ehk ühes juurdemaksuga 57 snt.
Möödunud nädalal tapeti eksporttapamajades 2.000 siga 1.570 sea vastu eelmisel nädalal.
Postimees 1933:Liha väljavedu maikuus. Tänavu maikuul eksporteeriti meilt 411.051 kilo peekonit, 15.122 kilo lambaliha, 1756 kilo soolatud maksa, 1098 kilo rulette, 410 kilo soolatud keeli ja 31 kilo metslinde.
Kuna peekon läks eranditult Inglismaale, eksporteeriti muu osa lihast ja lihasaadustest rootsi.
Lisaks eeltähendatule saadeti Eestist vähemal määral lihasaadusi ka saksamaale, Schweitsi ja Aafirkasse.
https://galerii.kirmus.ee/biblioserver/ ... 20peekonit.
Igale tapamajale 2400 ts peekonit. Nagu teada, määrati Inglismaa poolt Eestile peekoni kontingent 1 kuu peale (22. jaan. kuni 22.veebr.) endises suuruses, s. o. 7200 tsentnerit. Vastavalt tapamajade endi vahel sõlmitud kokkuleppele jagas vabariigi valitsus oma viimasel koosolekul kontingendi kolme tapamaja vahel ühtlaselt, seega said Estonia tapamajad Tartus ja Tallinnas ning Võhma tapamaja õiguse Inglismaale välja vedada kuu aja jooksul igaüks 2400 tsentnerit peekonit.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sulle on juba seletatud, et on olemas ameerika peekon ja inglise peekon.
Inglise peekonit tehakse sea välisfileest (loin), ameerika ja ka itaalia peekonit kõhutükist.
Inglise peekonit võid sa ka praegu täiesti vabalt osta igast poest ja ei pea seda "tissidega kõhunahka" ostma
https://rakverelk.ee/tooted/inglisepara ... tsupeekon/
Mulle isiklikult meeldib see "tissidega kõhunahk" rohkem, kuna rasvatriipe on rohkem. Inglise peekon on liiga kuiv.
Inglise peekonit tehakse sea välisfileest (loin), ameerika ja ka itaalia peekonit kõhutükist.
Inglise peekonit võid sa ka praegu täiesti vabalt osta igast poest ja ei pea seda "tissidega kõhunahka" ostma
https://rakverelk.ee/tooted/inglisepara ... tsupeekon/
Mulle isiklikult meeldib see "tissidega kõhunahk" rohkem, kuna rasvatriipe on rohkem. Inglise peekon on liiga kuiv.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Härra filoloog võiks siis vist oma "laiade teadmiste" taustal teha omale selgeks ka, et mis toode on "Eesti peekon" ja vähem eputada võõrkeelsete sõnade tundmisega, kui ise eestikeelseid sõnu ei tunne?

Peekoni probleemarutelu tõusiski tõdemusest, et Eesti peekonit enam müügil ei ole ja selle asenduseks pakuti võõraste toodete analooge.
(Kui korbaajal müüdi meil poes ja veremaal pakuti restoranis söögiks looma kopse, siis see ei tee kopsu mitte kuidagi "väärt lihakraamiks.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Nutt ja hala
Kui võrrelda odavaima liha (kana) ja odavaima kala hinda, siis liha näib olevat ikka odavam.Madis Reivik kirjutas: ↑22 Aug, 2025 11:01 Hell yeah
https://www.err.ee/1609775043/tartu-uli ... sse-viijat
Tuleb vabaneda eelarvamustest et kala on kallis !
Minu tagasihoidlik arvamus, äkki kulutaks selle raha hoopis kohaliku kalakasvanduse toetamiseks-arendamiseks, ei peaks sisse vedama nii palju odava tööjõuga arengumaadest (nagu Norra).
Lisaks teadmine, et need odavad kalad on tihtipeale püütud mitte kõige puhtamast Läänemerest. Tuleb sealt kalaga osa Mendelejevit kah kaasa. Ookeanikalaga seda probleemi pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Rapsiõli tarvitades ei maksa minna selle oomega-3 reklaami lummusesse. Muid, mitte niiväga kasulikke "oomegaid" on seal hoopis rohkem, aga neist tootja ei kirjuta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No shit, davidson on AI tööle vist saanuddavidsoniharald kirjutas: ↑21 Aug, 2025 13:04 On olemas erinevad peekoni määratlused: ameerika peekon, inglise peekon. Need kaks erinevad nagu öö ja päev. Aga seda oleme sulle siin juba mitu ringi kirjutanud.
Inimene on vana siis, kui ta enam uusi asju ei õpi.

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Oliiviõli puhul jääb mind häirima selle kõrvalmaitse (selline kibe), mis majoneesis on tugevalt tunda.Nõuka ajal valmistati majoneesi üldjuhul päevalilleõlist, mis annab majoneesile teistsuguse maitse kui igasugused rapsi- , oliivi- jms õlid, mis tulid koos majoneesidega meie poodidesse hiljem. Nüüd on osad tootjad (ja paljud nt Ukrainast sisse toodavad) hakanud valmistama ka majoneese uuesti päevalilleõlist.
Kreeka pähkli õliga tundus talutavam, kuid need kipuvad poes pudelis olema kole ära rääsunud olekus.
Võibolla polnud mul õiget oliiviõli.

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist