Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OLAVI
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas OLAVI »

MeelisV kirjutas: 03 Nov, 2025 15:45
OLAVI kirjutas: 03 Nov, 2025 15:01
parkija kirjutas: 03 Nov, 2025 11:41 .... arutaks ka "kojameeste" teemal : raamiga või raamita ?
Soojal aastaajal on maitse asi, aga kes on talvel autot juhtinud ja kinnijäätunud kojamahe raami vahelt, jäävihmas öösel maanteel jääd välja kraapinud, see niimoodi ei küsi.
ja raamita kojamees jäävihmas on mul külmunud sest .... ? :scratch:
sõita sai vaid puhuri soojus 100% klaasile ja lisaks el. soojendus sisse lülitatud (transiti kaubik).
muidu kittis raamita kojamehe serva-aluse täis ja kööga. ...
Kas väike sõidukogemus ei luba mõista, et kui selles situatsioonis oleks olnud raamiga kojamees, siis lisaks kojamehe kummiservale oleks pidanud puhtaks kraapima ka liigendite vahed.
Kummiserv jäätub mõlemal juhul aga liigendite vahede puhastamisel võib mõni kõrv murduda ja siis oled hoopis ilma kojameheta teepeal.

Vanadel autodel sai kojamahe kergelt (metallklamber) varus oleva vastu vahetada ja sõitu jätkata, siis kaasaegsete kojameeste jäätunud plastkinnitust nii lihtsalt lahti ei pruugi saada, et see ka terveks jääb.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Võib ka jääsulatajat peale lödistada kui ilm selline on. Ei pea tingimata kraapima ega plastikust kõrvu murdma. See pudel autos leiba ei küsi
Muidugi raamiga on neid potentsiaalselt kinni jäätuvaid punkte rohkem.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

vanahalb kirjutas: 03 Nov, 2025 13:38 . Tuttav rehvimees just kurtis et Kumho rehvid, Koreast ümber maailma reisi teinud. Nii kõvasti on konteinerisse pressitud et ongi kõverad. Et jälle sirgeks saada tuleb veljele tõmmata ja mingi 4 atm sisse lüüa ning tund aega seista lasta. Aga hooaeg ja kliendid ei jaksa oodata.
Mul ka just parasjagu ühed Kumho at rehvid käsil ja oli ka alguses raskusi tasakaalustamisega, nüüd kui pool kulunud on ei laperda enam all.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Panin reedel Kumho lamellid alla, võrreldes suvekatega on väga vaiksed. Peaks pärast vaatama, mis suviseid imerehve Kia tehas elektrikatel kasutab, et karedal asfaldil nii lärmakad. Ju miski väikse veeretakistusega segu vms...
kaupo51
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaupo51 »

Kapten Trumm kirjutas: 03 Nov, 2025 12:28
parkija kirjutas: 03 Nov, 2025 11:41 Rehvide teemale vahele arutaks ka "kojameeste" teemal : raamiga või raamita ?
Ja kellele ema, kellele tütar 8)
Raamiga vana kooli klaasipuhastaja on tänaseks ajalugu. Oma hobiautole olen ma need ette pannud, et auto näeks välja võimalikult originaalilähedane. Praktikas on 95% täna müüdavatest klaasipuhastajatest raamita kojamehed. Lihtsalt autodel on nad juba mingi 25+ aastat kasutusel olnud.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kapten Trumm kirjutas: 03 Nov, 2025 14:11
davidsoniharald kirjutas: 03 Nov, 2025 13:36
Kapten Trumm kirjutas: 03 Nov, 2025 13:29 Veoautodel, mida kasutatud tehnika platsidel olen näha saanud, puha firmarehvid all.
Nojah, opereerimiseks platsidel kasutatakse hiina paska, müügiks lähevad uued rehvid alla tagasi.
Sa pole vist Soomes ühtegi töötavat veoautot lähemalt uurinud?
Uurin neid sama tihti, kui sa loed svertpaate ja kiiljahte sadamas kokku. 😄
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

davidsoniharald kirjutas: 03 Nov, 2025 22:17
Kapten Trumm kirjutas: 03 Nov, 2025 14:11
davidsoniharald kirjutas: 03 Nov, 2025 13:36

Nojah, opereerimiseks platsidel kasutatakse hiina paska, müügiks lähevad uued rehvid alla tagasi.
Sa pole vist Soomes ühtegi töötavat veoautot lähemalt uurinud?
Uurin neid sama tihti, kui sa loed svertpaate ja kiiljahte sadamas kokku. 😄
Kui platsimasinaks on ostetud siis sealtsamast ta tihtipeale lõpuks ka sulatusahju läheb. Uue auto rehvid saab neile maha müüa kes pikemaid otsi sõidavad. LingLong, Triangle ja mis need kõik on mis nii 500 km raadiuses väga edukalt toimivad.
Ja kui selgema silmaga vaadata siis need Michelinidega päevinäinud masinad on tegelikult Michelini karkassi peal jumal teab mitmes prott.

Mu jutt oli rohkem teemal et "jedem das seine" ehk pole mõtet imepidamisega Contit alla osta kui põhiosas töristatakse 80 km/t ja kõige libedam koht on munakivisillutis presidendilossi ees.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

vanahalb kirjutas: 03 Nov, 2025 22:45 Mu jutt oli rohkem teemal et "jedem das seine" ehk pole mõtet imepidamisega Contit alla osta kui põhiosas töristatakse 80 km/t ja kõige libedam koht on munakivisillutis presidendilossi ees.
:), Kadrioru lossi ei tahaks protiga ikka vurada.
Muidu meeldiv lugeda, et mehed püsivad kenasti kas lamelli- või naastrehvikaevikus. Kui keegi on hiljuti positsiooni muutnud kas naastudelt lamellidele või siis lamellilt tagasi naastudele ootaks muljeid ja mõtteid - kas tasus possa vahetust.
Kas Hankook on haip või tasub paremate rehvide valikul neid tõsiselt võtta?
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mina olen vaheldumisi mõlemaid kasutanud. Viimasel ajal pigem lamelle, lihtsalt vaikuse pärast ja ei pea rehvivahetust nii täpselt planeerima. Aga saan täiesti aru nendest, kes ennast naeltega turvalisemalt tunnevad.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Runkel kirjutas: 03 Nov, 2025 23:27
vanahalb kirjutas: 03 Nov, 2025 22:45 Mu jutt oli rohkem teemal et "jedem das seine" ehk pole mõtet imepidamisega Contit alla osta kui põhiosas töristatakse 80 km/t ja kõige libedam koht on munakivisillutis presidendilossi ees.
:), Kadrioru lossi ei tahaks protiga ikka vurada.
Muidu meeldiv lugeda, et mehed püsivad kenasti kas lamelli- või naastrehvikaevikus. Kui keegi on hiljuti positsiooni muutnud kas naastudelt lamellidele või siis lamellilt tagasi naastudele ootaks muljeid ja mõtteid - kas tasus possa vahetust.
Kas Hankook on haip või tasub paremate rehvide valikul neid tõsiselt võtta?
Hankook on väga hea rehv, samal tasemal oluliselt kallimate konkurentidega. Mis minu jaoks oli üllatav, et ma ei saanud talve jooksul mitte ühestki naelast lahti. Nüüd sõidavad koos vana autoga uue omaniku käes.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Jälle minnakse uuele ringile. Võtke paari aasta tagused hooaja alguse teemad siin lahti ja see kõik on siin juba olnud.. :scratch:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AMvA kirjutas: 03 Nov, 2025 14:33 Kui tihti sa Trumm Soomes kuskil platsil töötavate veoautode rehve uurimas käid ka?
Ostsime sel aastal Soomest 2 kasutatud veoautot, neist vanim 2001 väljalaskeaasta. Vaatamas sai käidud paljusid. Kuhu oleks motiivi panna hiina käkke alla küll (auto hind oli 25 000 eurot). Aga võta näpust, nendel arvukatel platsidel käies ma neid massilisi hiina rehve ei näinud kusagil. Tegelt pole neid ka teeäärsetes bensukates märganud (veoauto rehvil on 15 cm kõrgused tähed peal, näeb kaugelt).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Helsingi linnahoolduse MB Ategodel on igatahes Continentali rehvid all. Valdava osa töristab linnas 50 kmh.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 2 külalist